Kerstin Lundberg Hahn nominerad till Norrlands litteraturpris

Foto av :

Fotograf: Göran Segeholm

Publicerad:

2018-02-05

Hon nomineras i kategorin barn- och ungdomslitteratur för sin bok <a data-tabindex-counter="1" data-tabindex-value="none" href="http://www.rabensjogren.se/bocker/169216-pojken-fran-langesen" tabindex="-1">Pojken från längesen</a>, en finstämd spökhistoria med trådar långt bak i tiden, illustrerad av Elisabeth Widmark.

Kerstin Lundberg Hahn är författare till en rad böcker för barn i mellanåldern och yngre ungdomar. Hennes böcker är fulla av spänning och humor och passar utmärkt för högläsning. Hon bedriver en omfattande läs- och skrivfrämjande verksamhet med författarbesök på skolor och bibliotek runt om i landet. Dessutom håller hon workshops för pedagoger och bibliotekarier.

Norrlands litteraturpris är ett litterärt pris som delas ut av Norrländska litteratursällskapet. Priset instiftades 1973, kallades fram till 2008 för Rörlingstipendiet, och delas ut till föregående års bästa bok med tydlig norrländsk koppling. Sedan 2014 delas priset ut i två kategorier: vuxen samt barn- och ungdom. Prissumman på 10 000 kronor utdelas vid sällskapets årliga sommarmöte och juryn utgörs av Norrländska litteratursällskapets styrelse.

Relaterat

Pojken från längesen

Om boken

Det var knäpptyst. Jag backade ett steg och drog till mig kudden. Gångjärnen gnällde och sedan såg jag handen som tryckte upp dörren. En smal, genomskinlig hand var det, som satt på en smal genomskinlig arm, som satt på en smal, nästan genomskinlig pojke.

När Tove möter den mystiske, halvt genomskinlige pojken är det början på en omtumlande resa genom tid och rum. Hennes tillvaro vänds upp och ner när han visar henne sin hemlighet.

Kerstin Lundberg Hahn är tillbaka med en finstämd, spännande berättelse med trådar långt bak i tiden. Illustrationer av Elisabeth Widmark.

Kerstin Lundberg Hahn, Elisabeth Widmark

Pojken från längesen