Andrea Femerstrand

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

Andrea Femerstrand, född 1986, är illustratör och concept artist sedan över tio år tillbaka och har gjort bilder till ett flertal barnböcker. Hon frilansar på heltid och har bland annat jobbat med HarperCollins, Jim Henson Creature Shop, Kamratposten, Star Stable med flera. Hon bor i Stockholm tillsammans med sin sambo, två katter och två kaniner. 

Relaterat

Enkla och roliga fakta om hajar

Om boken

”Lockar in alla. Är du inte ett dinosaurie-fan så kommer du att bli det.” Johan Anderblad, TV4 Nyhetsmorgon, om Enkla och roliga fakta om dinosaurier
Hajar är verkligen coola och viktiga varelser. Visste du att det finns över 500 olika arter och att en del faktiskt simmar runt i svenska vatten? Många har roliga namn som trollhaj, blåkäxa och tofswobbegong, och fastän många människor är rädda för hajar är det bara några få arter som är farliga för oss.I den här boken hittar du massor av spännande fakta om hajar. Du får till exempel veta var hajarna bor, vad de gillar att äta, hur deras tänder funkar och hur vi kan hjälpa de arter som hotas av oss människor. Och förstås allt om alla de coolaste hajarter som finns i våra hav!Enkla och roliga fakta är en faktabokserie från Rabén & Sjögren. Lekfulla böcker om barnens favoritämnen med många färgglada bilder och lagom mycket text på helt rätt nivå. Perfekt för nyfikna och faktasugna barn från förskoleåldern och uppåt.Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn och sina tidigare barnböcker om skogen, rymden och dinosaurier.De lekfulla och spännande bilderna är skapade av den populära illustratören Andrea Femerstrand.Läs också:Enkla och roliga fakta om rymdenEnkla och roliga fakta om dinosaurierEnkla och roliga fakta om kroppen

Julia Undén Wiberg, Andrea Femerstrand

Enkla och roliga fakta om hajar

Fallet med diamantringen

Om boken

Äntligen ett nytt fall för Jojos deckarklubb!

När Jojo och kompisarna Otto och Einar hittar en äkta diamantring nere i den mörka källargången blir det början på ett riktigt mysterium. För vems är ringen egentligen? Deckarklubben sätter igång med spaningsarbetet men de hinner inte långt innan ringen plötsligt är försvunnen! Har någon stulit den? Kommer gänget lyckas hitta ringen igen och ta reda på den rätta ägaren?

En rolig och fartfylld bilderboksdeckare för kluriga barn som vill ha lite mer text än i en vanlig bilderbok. Läsålder från ca 4-5 år.

Helena Kubicek Boye är psykolog och har skrivit deckare för vuxna och den populära serien med sömnsagor för barn. Andrea Femerstrand är illustratör och concept artist, förutom illustration jobbar hon även med spel.

Läs också: Fallet med det mystiska blodet.

Helena Kubicek Boye, Andrea Femerstrand

Fallet med diamantringen

Relaterade artiklar

Ny spännande deckarserie för bilderboksåldern

Häng med på det första fallet för Jojos deckarklubb! Helena Kubicek Boye och Andrea Femerstrand har skapat en klurig, genomillustrerad deckare för barn som är redo för lite mer text än i en vanlig bilderbok.