Ny spännande deckarserie för bilderboksåldern

Foto av :

Illustratör: Andrea Femerstrand

Publicerad:

2021-05-07

Häng med på det första fallet för Jojos deckarklubb! Helena Kubicek Boye och Andrea Femerstrand har skapat en klurig, genomillustrerad deckare för barn som är redo för lite mer text än i en vanlig bilderbok.

I Fallet med det mystiska blodet hittar Jojos hund Doris blod på en bänk i den lilla staden. Jojo förstår genast att något mystiskt måste ha hänt och tillsammans med sina vänner tvillingarna Otto och Einar bestämmer hon sig för att lösa fallet. Utrustade med förstoringsglas, den nyfikna hunden Doris och mycket livlig fantasi sätter de igång. Men det visar sig ganska snart att allt inte är som de först trott!

Helena Kubicek Boye har inspirerats av mysterier som Kalle Blomqvist hon själv läste som barn.

– Jag har velat skriva en spännande, men inte obehaglig bok för yngre barn. Jag hoppas att Jojos deckarklubb-böckerna ska inspirera 4-6-åriga läsare att gå ut och lösa spännande och roliga mysterier.

Boken är genomillustrerad och bakom bilderna står Andrea Femerstrand, som bl.a. skapat illustrationer till Jim Henson Creature Shop, Kamratposten och Star Stable.

Boken släpps samtidigt som ljudbok, inläst av Greta Boman Hedin.

Relaterat

Fallet med det mystiska blodet

Om boken

Första delen i ny spännande deckarserie för bilderboksåldern!

Häng med på det första fallet för Jojos deckarklubb! När Jojos hund Doris hittar blod på en bänk i den lilla staden förstår Jojo genast att något mystiskt måste ha hänt. Tillsammans med sina vänner tvillingarna Otto och Einar bestämmer hon sig för att lösa fallet. Utrustade med förstoringsglas, den nyfikna hunden Doris och mycket livlig fantasi sätter de igång. Men det visar sig ganska snart att allt inte är som de först trott!

En rolig och fartfylld bilderboksdeckare för kluriga barn som vill ha lite mer text än i en vanlig bilderbok. Läsålder från ca 4-5 år.

Helena Kubicek Boye är psykolog och har skrivit populära deckare för vuxna. För barn har hon tidigare skrivit de uppmärksammade böckerna Sömnsagor och Sov gott!. Andrea Femerstrand är illustratör och concept artist, förutom illustration jobbar hon även med spel.

Helena Kubicek Boye, Andrea Femerstrand

Fallet med det mystiska blodet

Relaterade artiklar

Sagor som hjälper barnen att komma ner i varv

Idag lever många barn ett stundtals stressigt liv med långa dagar, många aktiviteter och ett stort informationsflöde. Vila och återhämtning är ett måste för att orka med och må bra. Författaren och psykologen bakom succén Sömnsagor kommer nu med en ny bok för avkopplande vilostunder.