Kul och lättläst för dig som just börjat läsa själv!

2019-01-10

Illustration av:

Maria Andersson Keusseyan

Nu utökas vår Lättläst-serie med två nya titlar. Rolig fakta om våra slingrande vänner och ett nytt fall för skoldeckarna Max och Penny.

Det ska vara roligt att börja läsa! Särskilt för den som håller på att knäcka läskoden. Böckerna i Lättläst-serien innehåller pratbubblor med versal text och läsvänliga gemener i brödtexten, vilket ger lästräning på två nivåer.

Ormtjusarna av Anna Hansson och Maria Andersson Keusseyan är en lättläst och rolig faktabok om ormar. Läs om snokar som spelar döda, havsormar och fuskormar. Ta också en extra titt på Ormis rekordbok där det finns massa slingriga fakta.

I Mat-mysteriet av Lena Lilleste och Lena Forsman får vi återigen träffa Max och Penny som är superbra på att lösa mysterier! Och det är tur för det händer en hel del skumma saker på deras skola. I matsalen serveras vanligtvis världens godaste mat, men det verkar som om någon vill förstöra för eleverna. Det börjar med att potatismoset är så starkt att det nästan börjar brinna i munnen på dem som äter det, och så fortsätter det. Vem är det som saboterar maten? Det tänker skoldeckarna Max och Penny ta reda på!

Några fler böcker i Lättläst-serien är: Den stulna plånboken, Brandlarmet, Diamant-tjuven, Råttsvansarna och Myrstackarna.

Relaterat

Mat-mysteriet

Om boken

Max och Penny är superbra på att lösa mysterier! Och det är tur för det händer en hel del skumma saker på deras skola.

I matsalen på Max och Pennys skola serveras världens godaste mat, men det verkar som om någon vill förstöra för eleverna. Det börjar med att potatismoset är så starkt att det nästan börjar brinna i munnen på dem som äter det, och så fortsätter det. Vem är det som saboterar maten? Det tänker skoldeckarna Max och Penny ta reda på!

Skoldeckarna är en lättläst serie av författaren Lena Lilleste och tecknaren Lena Forsman. Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Själva berättelserna är skrivna med små bokstäver, men i bilderna finns pratbubblor med stora bokstäver. Man kan alltså öva läsning på två nivåer. Och det bästa av allt: Det är så spännande att man glömmer att man övar!

Lena Lilleste, Lena Lilliehorn, Lena Forsman

Mat-mysteriet