Fabler och andra berättelser vinner Talking Pictures Award

Publicerad:

2019-03-04

Boken med Lev Tolstojs fabler, illustrerade av Jockum Nordström, har utsetts till vinnare av utmärkt form i kategorin Bilderböcker.

The New York Rights Fair har tillkännagivit vinnarna i Talking Pictures: Selected Books 2019. Nio vinnare och fjorton hedersomnämnanden har delats ut till böcker i fem kategorier: Arkitektur & Grafisk design, Konst & Fotografi, Bilderböcker, Serier & Grafiska romaner samt Kokböcker.

De 23 prisade böckerna har utsetts bland 600 bidrag från hela världen och kommer att ställas ut på mässan.

I Fabler och andra berättelser möts två giganter från olika århundraden. Jockum Nordström, som är en av Sveriges mest kända konstnärer, har illustrerat Lev Tolstojs fabler i ett unikt samarbete med Tolstojs släktingar. Listiga rävar, sluga lejon och giriga bröder, sagor och berättelser att skratta åt, fundera över och att prata om.

Läs mer om "TALKING PICTURES: Selected Books" på www.newyorkrightsfair.com

Relaterat

Fabler och andra berättelser

Om boken

Två giganter från olika århundraden möts i denna fantastiska bilderbok. Konstnären Jockum Nordström har illustrerat Lev Tolstojs fabler i ett unikt samarbete med Tolstojs släktingar. Listiga rävar, sluga lejon och giriga bröder, sagor och berättelser att skratta åt, fundera över och att prata om.

Lev Tolstoj anses vara en av de största författarna genom tiderna och är framför allt känd för sina episka böcker Krig och fred och Anna Karenina. Få känner kanske till att han även skrev för barn. Mycket av det Tolstoj skrev för yngre var inspirerat av klassisk litteratur som han ville göra tillgänglig för unga läsare. Berättelserna i den här boken är till stor del hans tolkningar av den grekiske diktaren Aisopos fabler och hinduiska sagor.

Jockum Nordström är en av Sveriges mest älskade konstnärer. Förutom många utställningar runt om i världen, har han också gjort barnböcker. Bland annat böckerna om Sailor och Pekka och Vart ska du?.

Texten är nyöversatt av Ylva Mörk.

Lev Tolstoj, Jockum Nordström

Fabler och andra berättelser