Nya pekböcker för de allra yngsta!

Publicerad:

2019-03-26

Möt Alfons, Bruno, Herr Gurka, Mollan och många, många fler.

Någon ska åka buss, en annan baka med mormor och en tredje sluta med napp. Här är några av våra senaste pekböcker med hög igenkänningsfaktor för både stora och små. Böcker som tål att läsas hur många gånger som helst och med fullkomligt bedårande illustrationer!

Alfons sover och Alfons äter – baserade på Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg

Nu är det kväll och mörkt ute, snart ska Alfons gå och lägga sig. Men först måste man borsta tänderna noga, klä på sig den mjuka pyjamasen, och kissa. Sen ska pappa läsa saga i sängen. Nu kryper Alfons ner under täcket och släcker lampan. Godnatt!

Alfons pappa lagar mat, det är snart middagsdags. Det blir köttbullar med mos. Köttbullar är gott tycker Alfons, men tårta är godare. En odyssé i efterrätter, trevliga frukostar och middag hos kompisen. Mysigt och smarrigt med Gunilla Bergströms bokfigur Alfons.

Bruno åker buss av Anna Ribbing & Cecilia Heikkilä

Bruno älskar fart! Idag ska Bruno och pappa ska åka buss hem till farmor och farfar. Bruno älskar att trycka på knappen så att det säger pling. Får han trycka nu? Nej, inte än, säger pappa. Men nu då? Snart! Första delen i pekboksserien om charmiga Bruno. Läs även Bruno åker pulka. I maj kommer Bruno åker vagn

Brandkåren av Carl Johansson

Vad har hänt här? Följ med brandkåren när de släcker bränder, räddar ankor, grillar korv och får motorstopp. Pekbok i kartong med mycket färg och roliga detaljer!

Staden av Carl Johansson

Följ med till staden. Kolla alla stora bilar, upplev stadsbrus, folkvimmel och fascinerande karaktärer. Det händer alltid något spännande i storstan! Med mycket färg och roliga detaljer har Carl Johansson skapat oemotståndliga pekböcker i kartong för de minsta.

Dags att bada! av Thierry Bedouet & Alice Le Hénand 

Nu är det baddags! Lilla björnen, krokodilen och de andra små djuren vill egentligen hellre leka lite till. Och de avskyr schampo i ögonen! Men om de får leka och plaska i badet så kanske det blir kul ändå? Läs, dra i flikarna och se vad de små djuren hittar på.

Sluta med napp av Thierry Bedouet & Alice Le Hénand

Nu är det dags att sluta med napp! Lilla björnen behöver inte nappen när han leker längre, och lilla katten pratar mycket bättre utan napp i munnen. Men när de små djuren ska sova, kan nappen vara bra att ha! Läs, dra i flikarna och se vad de små djuren hittar på.

Vilken fin! av Björn Bergenholtz

En kartongbok med allt det fina som ett barn har omkring sig: hundar, nallar, bilar, blommor, fjärilar, snäckor – Vilken fin! Men det absolut finaste av allt möter läsaren på den allra sista sidan: sin egen spegelbild!

Där uppe i gardinerna av Lennart Hellsing & Ellen Ekman

Lennart Hellsings roliga vers har fått nya bilder av serietecknaren Ellen Ekman. Där uppe i gardinerna hänger apelsinerna, gorillorna med brillorna plockar säcken full. Odödliga rim och ramsor som stimulerar fantasin.
Utgivningsdatum: 26 april

Här dansar Herr Gurka av Lennart Hellsing & Ellen Ekman

Lennart Hellsings mest älskade visa har fått nya bilder av serietecknaren Ellen Ekman. Sväng loss med Herr Gurka. Det är fräckt, ljudhärmande och sångvänligt med smittande rytm för de yngsta.
Utgivningsdatum: 26 april

Coola djur  och Min trädgård av Marion Billet

Bedårande söta små pekböcker i den populära serien Nyfikna öron. Känn på djurens mjuka päls eller skrovliga skinn och tryck på dem så får du höra hur de låter. I Coola djur lär du känna isbjörnen, pingvinen och de andra djuren som gillar snö och is. I Min trädgård kan du känna på rödhakens mjuka fjädrar eller skogsmusens lurviga öron och trycka på dem så får du höra hur de låter. 5 olika djur, 5 material och 5 ljud i varje bok. Riktiga älsklingsböcker för de allra minsta!

Labolinas lina och Gissa vem jag är idag? sa Labolina av Inger och Lasse Sandberg

Labolinas långa lina har fastnat. Vad kan finnas i andra änden? En ko, en ballong, en spökpappa! Rolig överraskning varje gång man vänder blad. 

Labolina vill inte alltid vara spöke. Ibland vill hon vara katt, ibland hund och ibland brandbil! Roligt om låtsaslek och att härma ljud.

Mollan och Mormor och Mollan och bullarna av Lena Anderson 

Mollan är Mormors allra bästa kompis. De upptäcker världen tillsammans! Och världen runt Mormors hus är ett stort äventyr. Ibland får Mollan sova över hos Mormor. Oj, vad de har mycket att göra då. De äter frukost, pratar och pratar. Sätter på sig skorna och går ut och går. Sen går de hem och myser och läser saga.