Vackra presentböcker till de allra minsta!

Illustration av:

Maria Nilsson Thore

Publicerad:

2019-06-07

Sommaren är festernas högtid med bröllop och studentexamen, men också barndop eller namngivningsceremonier. En bok är en uppskattad present och ett fint minne till det lilla barnet.

Här är några boktips som passar fint att ge som gåva till de allra minsta:

Här är jag! – Boken om mitt första år av Camilla Lundsten
Det händer så mycket under det första året i livet. Här är jag! av Camilla Lundsten är boken till för att spara på alla de fina minnena och ögonblicken. En spiralbunden bok rik på bilder från Lillefantens vackra och mönsterfyllda värld. Här finns generöst med utrymme för viktiga händelser, anteckningar och foton. En perfekt present för nyblivna föräldrar att samla minnesskatter i.
Läs mer här

Ett litet djur åt Pelle av Astrid Lindgren & Maria Nilsson Thore
Möt alla de färgstarka karaktärerna på ön Saltkråkan i den första bilderboken om Tjorven, Pelle, fabror Melker och alla de andra. I Ett litet djur år Pelle berättas historien om hur Pelle, precis som Tjorven har Båtsman, vill ha ett eget djur att ta hand om! Så när det finns kaniner att köpa på ön Lillasken blir Pelle helt till sig. Där finns kaniner i långa rader, och Pelle väljer en fläckig, gosig kanin, hans egen Jocke!
Sedan förvandlas kaninexpeditionen till ett helt äventyr…
Läs mer här

Alla ska sova av Astrid Lindgren och Marit Törnqvist
Alla ska sova är Astrid Lindgrens klassiska vaggvisa, mest känd från filmerna om Bullerbyn. En vacker visa om att långsamt komma till ro. Nu sagolikt illustrerad av Marit Törnqvist!
Läs mer här

Vilken fin! av Björn Bergenholtz
En pekbok med allt det fina som ett barn har omkring sig. På varje uppslag finns tydliga bilder av saker som barn känner igen - hundar, nallar, bilar, blommor, fjärilar, snäckor - och upprepningen Vilken fin! Men det absolut finaste av allt möter läsaren på den allra sista sidan: sin egen spegelbild! Vilken fiiin!
Läs mer här

Bruno åker vagn av Anna Ribbing & Cecilia Heikkilä
Bruno är tillbaka och denna gång är det dags att åka vagn. Men är det verkligen Bruno som ska åka i vagnen? Det verkar inte så… Bruno ska såklart köra vagnen! Anna Ribbing och Cecilia Heikkilä förmedlar, med stor humor och värme, stor igenkänning för både barn och deras föräldrar.
Läs mer här

Gissa hur mycket jag tycker om dig? av Sam McBratney & Anita Jeram
En av våra mest älskade barnboksklassiker som tar upp svårigheten med att mäta känslor. Något som Pappaharen och Lilla bruna Barnharen upptäcker när de tävlar om vem av dem som tycker mest om den andra.
Läs mer här

Älskade djur av Per José Karlén
Pino älskar djur och går på upptäcktsfärd i parken, han spanar på allt som finns där. I parken frågar alla små djur sina föräldrar: Hur mycket älskar du mig? Svaren de får är vackra, roliga, prickiga och mjuka precis som djuren är. En gullig och varm bok med det starkaste av innehåll - kärlek.
Läs mer här

Nu sover viAntologi med några av våra främsta författare och illustratörer 
Nu sover vi! Men först läser vi! Här kommer den optimala samlingen godnattberättelser varvade med sånger. Perfekt för alla nattningar, både korta som långa. För illustrationerna står några av Sveriges allra främsta tecknare: Emma AdBåge, Ilon Wikland, Lena Anderson och många, många fler.
Läs mer här

Mitt första memo – Fordon och fart av Ben Newman
Små barn älskar att para ihop saker! I Mitt första memo får vi lära oss om de olika fordon och transportmedel som finns i staden, i parken, på byggarbetsplatsen, i luften och på havet. Det är en unik bok som gör det möjligt att ha roligt och spela memo-spel samtidigt som barnet får lära sig att fokusera, träna det visuella minnet, lära sig nya ord och öka uppmärksamheten på detaljer.
Läs mer här

Harry Potter och De vises sten av J.K. Rowling
Varför inte förbereda redan nu inför bokslukaråldern och ge bort nyutgåvorna av Harry Potter med nya omslag av illustratören Olly Moss?
Utgivningsdatum för samtliga sju böcker: 21 juni.
Läs mer här