Här är våra nya böcker i oktober

Publicerad:

2019-10-01

Än är bokhösten inte slut. I oktober släpps den illustrerade utgåvan av Harry Potter och Den flammande bägaren och årets adventsbok, Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem. Dessutom en psykologisk thrillerdebut, många roliga pysselböcker och spel med mera. Mycket läsnöje!

Läsålder: 0–3

Här kommer alla fordonen: bok och kubpussel av Arne Norlin och Jonas Burman

En tålig liten kartongbok där vi får träffa Halvan som kan köra brandbil, ambulans, polisbil, flygplan, långtradare och färja. En jättefin presentbox med både bok och kubpussel med fordon till de yngsta!
Utgivningsdatum: 7 oktober
Läs mer här 

Äntligen jul! av Camilla Lundsten

Äntligen är det jul! Och äntligen är Lillefanten och hans kompisar tillbaka! De bygger snögubbar, åker pulka och bakar pepparkakor. Med sparsmakad text och stämningsfulla bilder är Äntligen jul! den finaste julläsningen för de allra yngsta julfirarna.
Utgivningsdatum: 18 oktober
Läs mer här 

Äntligen jul! Målarbok av Camilla Lundsten

Följ med Lillefanten tillsammans med alla vännerna och upplev ett sagolikt juläventyr i en målarbok för de yngsta. Fina motiv att färglägga som hör julen till.
Utgivningsdatum: 18 oktober
Läs mer här 

Äntligen! Mitt första pussel av Camilla Lundsten

Säg hej till Lillefanten och alla kompisarna när de kommer i sina vagnar. Skapa ditt eget lilla sagotåg med hjälp av pusselbitarna. Äntligen! Mitt första pussel nnehåller 12 dubbelsidiga bitar med 24 motiv. Från ca 1 år.
Utgivningsdatum 18 oktober
Läs mer här 

Läsålder: 3–6

Här kommer nya ambulansen av Arne Norlin och Jonas Burman

Uppdaterad utgåva! Halvan är ambulanssjukvårdare och åker ambulans med sin kollega Emma. Ambulanserna är numera som små sjukhus, sjukvårdsarbetet börjar redan i ambulansen. Halvan och hans kollega hjälper en kille som cyklat och skadat sig, och många andra som de får larm om under sitt pass i ambulansen. Lär dig om när man använder sirenen, blåljuset och om vad en dirigent är och gör. Följ med på en spännande arbetsdag i ambulansen.
Utgivningsdatum: 7 oktober
Läs mer här

Halvan – Lek med fordon av Arne Norlin och Jonas Burman

Lös knepiga ordflätor, leta rimord och fyll i saknade bokstäver. Här leker Halvan både med ord och fordon. Roligt och pyssligt för dig som just börjat bli nyfiken på ord och bokstäver.
Utgivningsdatum: 7 oktober
Läs mer här 

Halvan – Fordonsjakten av Arne Norlin och Jonas Burman

Samla på kort i Halvans fordonsjakt. Halvan Polis behöver både en polisbil och polisutrustning och Halvan mekaniker behöver samla ihop både en bil att reparera och verktyg. Roligt spel som hela familjen kan vara med på.
Utgivningsdatum: 7 oktober
Läs mer här 

Inte vilse av John Bond

Lillkanin ska baka en tårta. Men bären är slut. Ingen tårta utan bär! Lillkanin får ge sig iväg för att leta. John Bonds Lillkanin har tagit de brittiska läsarna med storm. Inte vilse valdes till en av de bästa bilderböckerna 2018 av Waterstones och är såld till flera länder.
Utgivningsdatum: 11 oktober
Läs mer här 

Mamma Mu åker bobb av Jujja och Thomas Wieslander och Sven Nordqvist

Fartfyllt vinteräventyr i nytryck! Mamma Mu står och tittar ut genom lagårdsfönstret. I backen utanför åker bondens barn bobb. De svänger och hoppar och dunsar, vilken fart de har! När bobben välter ramlar de av och rullar runt i snön, det är roligast av allt. Oj, vad de skrattar! Mamma Mu vill också åka bobb. Och trilla av! Kråkan säger nej såklart!
Utgivningsdatum 11 oktober
Läs mer här

Mamma Mu och Kråkans jul av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist

Stämningsfull julberättelse i nytryck! Det är dan för julafton och Mamma Mu står och hoppar så att mjölken i juvret ska bli till vispgrädde, en julklappsöverraskning till bonden! När Kråkan kommer förbi och förstår vilken dag det är imorgon får han bråttom hem till kråkboet igen, han måste ordna med julklappar till sig själv. För annars kommer han ju inte att få några. Eller?
Utgivningsdatum: 11 oktober
Läs mer här 

Mu, var är du Kråkan? av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist

Följ med till Mamma Mu och Kråkans värld! På varje uppslag finns kluriga uppgifter att lösa. Var har Kråkan gömt sig? Hjälp Mamma Mu att hitta hönsen ute på gården, räkna väskor uppe på höloftet och titta in i Kråkans bo. En bok med både berättelse och aktiviteter i hårda kartongsidor.
Utgivningsdatum: 11 oktober
Läs mer här 

Mamma Mu Labyrintpyssel av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist

Hur ska Mamma Mu ta sig ner från trädet och vilken väg ska Kråkan välja för att komma fram till Mamma Mu? Följ med Mamma Mu och Kråkan in i kluriga och snåriga labyrinter. 24 sidor med labyrinter för stora och små.
Utgivningsdatum 11 oktober
Läs mer här 

Hitta djuren i skogen av Sarah Sheppard

Var gömmer sig skogsmössen? Var har djuren i skogen sina bon och matförråd? Hälsa på hos räven, myran, ekorren, haren och många fler av skogens djur i en spännande upptäckarbok. Boken är fylld med rolig fakta att lära sig om djur och kluriga uppgifter att lösa.
Utgivningsdatum: 11 oktober
Läs mer här 

Hitta djuren i skogen – kortspel av Sarah Sheppard

Samla på djurpar i ett roligt och lärorikt kortspel. Härta Hare letar efter sin Harry. Ekorren Elton vill hitta tillbaka till sin Ekis. Ett roligt kortspel som hela familjen kan vara med på. Från Djuren i skogen illustrerad av Sarah Sheppard.
Utgivningsdatum: 11 oktober
Läs mer här

Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem av Mats Strandberg och Sofia Falkenhem

Årets adventsbok är en alldeles sann julsaga om vänskap, hemlängtan och om att lära sig skilja sagor från sanning. Underbar högläsning för alla stora och små som otåligt väntar på julen. Börja den första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton. Utgivningsdatum: 18 oktober
Läs mer här 

Räven och tomten-pop-up av Astrid Lindgren och Eva Eriksson

Astrid Lindgrens stämningsfulla berättelse med enastående fina bilder av Eva Eriksson blev en omedelbar succé när den gavs ut julen 2017. Då var det dubbelpremiär, eftersom texten publicerades för första gången i Sverige och eftersom det var Eva Erikssons första bilderbok med en text av Astrid Lindgren! Nu är det alltså premiär igen för en härlig pop-up-bok full med luckor och effekter som förstärker både stämning och dramatik i den fina berättelsen.
Utgivningsdatum: 18 oktober
Läs mer här 

Pippi Sjörövarspel 

Klassiska och roliga spel där du får träffa alla karaktärer från Pippis värld! I Pippis sjörövarspel ingår fem olika spel: Matador, Sjörövarfia, Domino, Plockepinn och Sjörövarpippi. En perfekt present till dig själv eller någon du tycker om!
Utgivningsdatum: 18 oktober
Läs mer här 

Pyssla ABC med Emil i Lönneberga

En aktivitetsbok med lekfulla och roliga pyssel med Emil i Lönneberga. Välkända Emil-motiv av Björn Berg som nu har fått färg. 24 sidor och ett ark med klistermärken.
Utgivningsdatum: 25 oktober
Läs mer här 

Läsålder 6–9

Emils vinterhyss av Astrid Lindgren och Björn Berg

I denna härligt vintriga bok har vi samlat tre klassiska, älskade berättelser om Emil i Lönneberga. Och för första gången kommer berättelserna om Emil ut i fyrfärg! Björn Bergs originalillustrationer är restaurerade och färglagda. Berättelserna är: När Emil gjorde stora tabberaset i Katthult och fångade Kommandoran i varggropen, Inget knussel, sa Emil i Lönneberga och När Emil gjorde en bravad så att hela Lönneberga jublade och alla hans hyss blev glömda och förlåtna.
Utgivningsdatum: 25 oktober
Läs mer här 

Läsålder 9–12

Harry Potter och Den flammande bägaren av J.K. Rowling

Fjärde delen i serien om Harry Potter i generöst format, illustrerad av konstnären Jim Kay! En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld – ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten. Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: Tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp! Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren.
Utgivningsdatum: 8 oktober
Läs mer här 

Läsålder Unga vuxna

Beröringen av Gustav Tegby

Sextonåriga Elin har levt instängd med sin pappa i en etta hela sitt liv. Allt hon vet om världen utanför har hon lärt sig genom filmer och internet. Genom vad hon sett från köksfönstret och hört genom väggarna. Ett vanligt liv utanför lägenheten är en omöjlighet. För Elin är född med en otrolig förmåga. Eller snarare en förbannelse. Alla hon rör vid dör. Åtminstone om man får tro hennes pappa.
Utgivningsdatum: 4 oktober
Läs mer här