Peter Kvist

Foto av:

Karin Kvist

Peter Kvist, född 1981, arbetar till vardags som diplomat på svenska UD. När Peter fick barn återuppväcktes gamla författardrömmar och tanken på en alldeles egen barnbok började ta form.

Peter debuterar med Nella har inte tid att gå och lägga sig – den första boken i en serie om en härligt busig flicka och en pappa som försöker hänga med i svängarna. Relationen dem emellan bygger på det enda riktigt bra föräldraskapsrådet Peter någonsin fått, nämligen: Ta inte alltid konflikten, gör det roligt för barnet att göra som du vill istället.

Så här berättar Peter själv: ”Under hela mitt liv har jag haft någon slags latenta författarambitioner, med de har fått stå tillbaka för andra saker i livet. Men så under de där eviga nattningarna av mina underbara, men ytterst sömnresistenta döttrar så föddes idén till en egen barnbok. En godnattsaga där läggningen kombineras med ett stort mått bus – precis som hemma hos oss. En bok där verklighet och fantasi smälter samman, och där pappan och dottern står i centrum.”

Relaterat

Nella har inte tid att gå och lägga sig

Om boken

Nu är klockan nästan halv nio och Nella ska sova, men hon har inte tid att gå och lägga sig. Hon måste leka färdigt, ikväll är hon brandman på viktigt uppdrag. Dockan har fastnat i ett brinnande höghus och nu är det bråttom. Pappa förstår genast, han kör fram brandbilen och Nella hinner fram till Dockan med sin brandbilsstege. Pust!

I denna bok om en pigg, leksugen unge som inte vill gå och lägga sig hinner Nella vara brandman, prinsessa, en elefant på rymmen och beställa extra speciellt vatten på restaurangen innan hon somnar på en stor båt ute till havs. En varm och fartfylld historia om lek och en pappa som hänger på och inte väjer för fantasin.

Peter Kvist, Astrid Tolke

Nella har inte tid att gå och lägga sig

Relaterade artiklar

Fartfyllt vid läggdags i ny serie om Nella och Pappan

Nella är en pigg och leksugen unge som inte har tid att gå och lägga sig. Hon hinner vara brandman, prinsessa, en elefant på rymmen OCH beställa extra speciellt vatten på restaurangen innan hon somnar på en stor båt ute till havs.