Fem nya ljudböcker om Nicke Nyfiken

Publicerad:

2019-10-23

Nu finns flera berättelser om den snälla men väldigt nyfikna apan Nicke Nyfiken att lyssna på hos bland andra Storytel.

Nicke Nyfiken är världens mest älskade apa, skapad av H. A. och Margret Rey. Nu finns flera populära titlar inlästa av skådespelaren Michel Riddez och ännu fler blir det under 2020. 

Nicke Nyfiken får ett jobb

Nicke rymmer från djurparken där han bor. Han skaffar sig ett jobb som fönsterputsare. Men det går illa och han hamnar på sjukhus. Då kommer Nickes vän, mannen med den gula hatten. Han vill ge Nicke ett nytt jobb – som filmstjärna!

Nicke Nyfiken får en cykel

Vad kan inte hända Nicke när han får en egen cykel och blir tidningsbud? Han hamnar på en cirkus, lär sig blåsa i trumpet och räddar en björnunge som har rymt. Den här osannolika historien blir helt trovärdig när det gäller Nicke Nyfiken – världens mest älskade apa!

Nicke Nyfiken på sjukhus

Nicke råkar svälja en pusselbit – den såg ju precis ut som en karamell! Han får så ont i magen att mannen med den gula hatten ringer till doktorn. På sjukhuset blir Nicke både röntgad och opererad. Men det dröjer inte länge förrän han är på benen igen – och då blir det full fart!

Nicke Nyfiken hos tandläkaren

När Nicke råkar bita i ett plastäpple får han så ont i tanden att han måste gå till tandläkaren. Först känner sig Nicke lite rädd, men så upptäcker han att det är en spännande miljö. Här finns ju massor av blanka instrument, vattenkranar, handfat och tandvårdsprylar. Nu blir det fart på Nicke! Och de andra barnen som är hos tandläkaren blir också glada, för det är ju inte varje dag man träffar Nicke Nyfiken hos tandläkaren. Nicke kan faktiskt bota tandläkarskräck – inte bara hos sig själv!

Nicke Nyfiken i djurparken 

Nicke följer med sin vän, mannen med den gula hatten, till en djurpark där vilda djur får gå fritt. Nicke och hans vän åker runt i jeep och tittar på alla fantastiska djur. Det är nästan som att åka på safari. Nicke blir rysligt nyfiken som alltid! Han ser en flock flamingor som vickar så lustigt på huvudet och han ger sig själv ut på en liten upptäcktsfärd. Plötsligt står han öga mot öga med en noshörningsunge som har rymt från sin mamma. Vilken tur! Ungen fyller nämligen ett år i dag och man har planerat ett roligt födelsedagskalas i djurparken. Och Nicke blir förstås hedersgäst!