Nya ljudböcker hos Storytel – januari och februari 2020

Publicerad:

2020-02-28

Här är våra senaste ljudböcker för barn och unga! Klara Zimmergren har läst in både Pernilla Stalfelts bästsäljare Bajsboken och Inger Lindahls hyllade trilogi om Zigge.

Alla böcker finns ute nu hos Storytel och de andra ljudtjänsterna – om inget annat anges.

För 0-3 år:

Eddie får en lillebror, Eddie och napparna och Eddie och julen av Lisa Bjärbo

Tre charmiga berättelser med mycket humor om Eddie. Farzad Farzaneh läser. 

För 3-6 år: 

Bajsboken av Pernilla Stalfelt

På sitt egna befriande knasiga sätt beskriver Pernilla Stalfelt alla bajsets former och funktioner. Klara Zimmergren läser.

Idde och Hajen av Ellen Ekman

Idde skall få en katt, ja det är sant, hon kan knappt tro det själv. En helt egen, livs levande varm, fluffig katt. På katthemmet bor katter som ingen vill ha, men det låter ju helt tokigt i Iddes öron, hur kan någon inte vilja ha en katt. Philomène Grandin läser.

Nu finns Lilian Edvalls fina berättelser om Kaninen inlästa som ljudböcker av Michel Riddez:  
Kaninen som längtade hem
Det är inte helt lätt att börja på dagis när man är liten och helst vill vara hemma. Som tur var hittar kaninen en dagisfröken som är bra på att kramas och trösta. Klok, inkännande text och ljuvliga bilder.

Kaninen som ville fylla år
Kaninen älskar sin syster. Men hon fyller år alldeles för ofta. Och mamma och pappa uppvaktar henne med presenter hela tiden. En varm historia om syskonrivalitet som många säkert kan känna igen sig i.

Kaninen som inte ville sova
Vem vill gå och lägga sig när man just har fått ut alla bilarna på golvet och ska provköra den nya fina bilbana man byggt? 

Kaninen och kusinen
Varje dag hela sommaren vill Kaninen vara med Kusinen. Det känns som om Kaninens hjärta ska gå sönder när Kusinen inte ser honom! Kaninen undrar ibland om Kusinen verkligen är en riktig vän.

Kaninen som hade tappat bort sin pappa
Om man vaknar mitt i natten och pappa inte ligger där han ska - då börjar man väl undra? Det gör Kaninen. Tillsammans med lillasyster går han på pappajakt.

För 6-9 år:

Det mystiska paketet av Lena Lilleste och Lena Forsman

Klassen har åkt iväg på en utflykt till ett museum. När det är dags att äta matsäck ser Max och Penny att museets vakt i smyg ger en tant ett paket och får 1 000 kronor av henne. Säljer han saker som tillhör museet? Det tänker skoldeckarna Max och Penny ta reda på! Anastasios Soulis läser.

Dödskallar i domkyrkan av Martin Olczak och Anna Sandler 

I andra delen i serien Legenden om Jack (som startade med Gastar i Göteborg) har Jacks lillasyster Ebba blivit bortrövad av trollen, och hans föräldrar, moster Betty och vätten Rurik är tillfångatagna. Sökandet efter dem tar Jack till Uppsala, och tvingar honom att utöva förbjuden, svart magi. Anastasios Soulis läser.

Knäckarbanketten av Sara Bergmark Elfgren och Emil Maxén

Två högfärdiga hertigbröder försöker överglänsa varandra på folkets bekostnad. En dag bestämmer sig hertig Ludbert för att ordna en enorm fest – en riktig knäckarbankett! Andreas Rothlin Svensson läser.

Zigge med zätaZigge, nästan proffs och Morsning och good-bye, Zigge av Inger Lindahl

I Masthugget i Göteborg, nära Slottskogen med ödledammen och det hemliga cowboyberget bor Zigge tillsammans med mamma, pappa och lillebror Bertil. Zigge är en liten kille med stark integritet. Han både höjdskräck, tandläkarskräck och blodskräck och en del andra skräcker. Men han är bra på skalbaggar och andra småkryp. Och bokstäver är det bästa han vet. Särskilt Z. Zigge samlar på zätan. Kanske för att de är sällsynta. I de här hjärtevärmande berättelserna får vi följa Zigge från att han är 6 till 8 år. Klara Zimmergren läser.

Lyckokakan och Mandelhjärtat av Kerstin Lundberg Hahn

Nu finns Kerstin Lundberg Hahns omtyckta böcker om Oscar och Bie inlästa som ljudböcker! Lyckokakan är en bok om de viktigaste sakerna i livet: vänskap, kärlek och kakor! Uppföljaren är en bok om vad som kan gömma sig i hjärtat: kärlek, svartsjuka och drömmen om en hund. William Spetz läser. 

För 9-12 år:

Du & jag, Hon & han och Han & dom av Katarina Andersson von Bredow 

I Katarina von Bredows rosade trilogi om livet på mellanstadiet saknas inget. Med känslig hand och starkt driv skildrar hon kärlek som knoppas, vänskap som utvecklas och föräldrar som krackelerar. Ella Schartner läser.