Jasmine Berge

Foto av:

Kajsa Göransson

Jasmine Berge, född 1994 i Örebro, är verksam som illustratör och konstnär i Stockholm. Hon är utbildad vid Serieskolan i Malmö och tog examen från kandidatprogrammet i grafisk formgivning och illustration på Konstfack 2019. Jag vågar visst är hennes första bilderbok.

Relaterat

Jag vågar visst

Om boken

En tidig höstkväll smyger Otis och hans storasyskon ut i skogen. De tror inte att han som är yngst kommer att våga, men det gör han visst! Vinden gör att gräset ser ut som ett kusligt böljande hav och de hemtama träden får läskiga skuggor, allt känns spöklikt. Syskonen bestämmer sig ändå för att trotsa rädslan och gå hela vägen till ödehuset på andra sidan skogen. Men är det bara Otis och hans syskon som är ute i mörkret och leker?

Debutanten Jasmine Berge skapar spänning för de minsta med sin böljande skog och mystiska kvällsljus i en berättelse om en modighetstävling i en mörk skog.

Jag vågar visst är en del av vår serie Rys & Mys med lagom läskiga bilderböcker för ganska små läsare.

Jasmine Berge, Jasmine Berge

Jag vågar visst

Relaterade artiklar

”Att vara styrd av rädslor är ju det tråkigaste som finns”

Jasmine Berge debuterar med en spännande bok för de yngsta läsarna. Jag vågar visst är en berättelse om en modighetstävling i en mörk skog och ett oväntat möte. En bok om att inte riktigt våga men att göra det ändå. Illustrationer av böljande skogar och fält i ett mystiskt kvällsljus sätter tonen perfekt.