Lyssna på din favoritbok av Barbro Lindgren

Publicerad:

2020-05-08

Grisen Benny, vilda bebin, knasiga Loranga och sprillans nya Hajbarnet. Alla har vi minst en favorit bland Barbro Lindgrens alla böcker. Lyssna till fenomenala inläsningar av Sissela Kyle, Pia Johansson eller Barbro själv!

Finns hos Storytel eller de andra ljudbokstjänsterna. 
 

Hajbarnet

Det här är sagan om ett nyfiket hajbarn och en orolig hajmamma. Hajbarnet tycker att allt är roligt, han vill leka, uppleva och komma bort. Men hur ska han upptäcka världen utan att mamma haj blir orolig?
Ett hajdrama om nyfikenhet, rädsla och mod inläst av Sissela Kyle. 

Mamman och den vilda bebin 

Det var en gång en mamma som var så snäll och mild. Hon hade fått en bebi som var förskräckligt vild. Allt som var farligt ville bebin göra. På mammans tjat ville han aldrig höra. 
Mamman och den vilda bebin är Barbro Lindgrens första bok om Den vilda bebin som gömmer sig, hänger i lampan och försvinner ifrån sin stackars mamma. En klassiker för både stora och små i en inläsning av Pia Johansson.

Den vilda bebiresan 

En dag när allt är tyst och lite tråkigt, får bebin lust att göra något bråkigt. Han tar en låda ut sin mammas skåp. Nu ska han ut och åka båt! 
Den vilda bebiresan är Barbro Lindgrens andra bok om Den vilda bebin. En klassiker på rim för både stora och små i inläsning av Pia Johansson.

Vilda bebin får en hund 

Den vilda bebin tjatar på sin mamma varje stund, nu vill han ha en liten hund! En liten hund vill alla ha och bebin allra mest, och får han ingen hund så vill han ha en häst.
Vilda bebin får en hund är Barbro Lindgrens tredje bok om Den vilda bebin. En klassiker på rim för både stora och små i inläsning av Pia Johansson.

Nämen Benny  

Benny gillar inte att mamma försöker bada lillnöffe. Han rymmer! Och hittar en helskön grop – ända tills en gubbe kommer och skräms. Vad livet är svårt! Den som ändå hade ett hem och en liten mamma ... 
Barbro Lindgrens och Olof Landströms böcker som grisen Benny innehåller allt; värme, dramatik, spänning, humor, genial enkelhet och uttrycksfullhet. Ljudboken är inläst av Barbro Lindgren själv.

Jamen Benny 

Benny har fått en bror! Det var ju det han ville. Men han visste inte att bebisar bara skriker och skriker. Och så är det den där nappen som bebisen suger på hela iden. Den ser så god ut ... Benny vill ha den! 
Inläst av Barbro Lindgren själv.

Nöff nöff Benny 

Benny och hans bror är trötta på att vara inne. Nu vill de ut och nöffa lite. "Akta så inte lillebror ramlar i pölen", säger mamma. "Nöff nöff", säger Benny. Först går de och nöffar lite var som helst. Sen går de direkt till pölen.
Inläst av Barbro Lindgren själv.

Loranga, Masarin och Dartanjang och Loranga, Loranga

Loranga och hans son Masarin gör precis vad de har lust med. Farfar Dartanjang gör också som han vill. Loranga är en ovanlig pappa, som alltid vill tävla och tlll varje pris vinna över sin stackars son Masarin. Hans tillvaro är väldigt behaglig, eftersom han inte kan tänka sig att arbeta och förstöra sina bästa år utan bara gör sånt som han tycker är kul. På gården bor också Dartanjang, Lorangas gamla pappa, som lever ett ytterst omväxlande liv. Han vaknar nämligen varje morgon med ny identitet. Ena dagen är han rörmokare, nästa Hjortfot, och emellanåt är han sig själv och då är det inte alls roligt. I en talltopp i skogen bor Dartanjangs morfar. Han är så gammal att han bara kan äta frön och gala som en gök ...
Inlästa av Björn Kjellman.

Loranga, Masarin och Dartanjang

Barbro Lindgrens galna saga om en av världens tokigaste pappor Loranga och hans värld. Inläst av Toivo Pawlo.