Olof Wretling läser Pang Poff Pablo

Publicerad:

2020-09-15

Augusti och september bjuder på massor av nya ljudböcker för barn och unga som du hittar hos bl.a. Storytel. Roliga, knasiga, varma, läskiga, tankeväckande och sorgliga ... Sprillans nya titlar och några äldre favoriter!

3-6 år

Djuren i skogen – hösten av Sara Sheppard

Välkommen till skogen! Det kan verka ganska lugnt där inne, men i skogen händer det saker hela tiden! Vissa av djuren i skogen ser man ofta, andra mer sällan och somliga nästan aldrig. Men de finns där inne allihopa. På våren, sommaren, hösten och vintern … Klara Zimmergren läser! Missa inte heller Djuren i skogen – våren och Djuren i skogen – sommaren.

När Mamma Mu mötte Kråkan första gången av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist

Jujja Wieslander läser berättelsen om när Mamma Mu och Kråkan träffades för allra första gången. Var det kärlek vid första ögonkastet? Nja. En bok om att hitta en vän, och om en alldeles speciell vänskap.

Olle och Bolle på museum av Charlotta Lannebo och Ellen Ekman

Tova Magnusson läser den tredje boken om de livliga bröderna Olle och Bolle och deras småstressade mamma. Efter ett kaosartat besök i mataffären i förra boken, går färden i den nya till museet! 

Pang Poff Pavlo: Om när mammor och pappor skiljer sig av Eva Staaf och Clara Dackenberg

Olof Wretling läser den trösterika berättelsen om Pavlo, som har en mamma och en pappa som ska skilja sig. Nu finns även Eva Staafs Augustnominerade Tilly som trodde att ... och hennes senaste bok Alla utom Allis inlästa av Sanna Sundqvist respektive Nina Zanjani.

Sov gott! Om barns sömn av Helena Kubicek Boye

Hur skapar man goda sömnrutiner för sitt barn? Vad är normal sömn? Och vad ska man göra när sömnen strular? Här delar KBT-psykologen och sömncoachen Helena Kubicek Boye med sig av sina allra bästa tips och råd kring den livsviktiga sömnen. Dessutom har hon skrivit fem helt nya sömnsagor: Rymdresan, Skattjakten i skogen, På stranden, Resan till Nordpolen och BåtfärdenCecilia Nilsson läser alla delar.
 

6-9 år

Flickan utan ansikte av Ingelin Angerborn

Philomène Grandin läser Inglin Angerborns nya minimysrysare om Signe och Fanny som sitter barnvakt åt Fannys kusin Ines. Hon är världens gulligaste unge, med stora ögon, lockigt hår och en låtsaskompis med svarta skor. Men framåt kvällen, när mörkret faller och det börjar hända märkliga saker i det gamla huset, kan Fanny och Signe inte låta bli att undra. Är hon verkligen bara på låtsas? Flickan med de svarta skorna. Flickan som aldrig sover. Flickan utan ansikte ...

Imperiets arvingar – Bortförda, Järnrosen och Gravplaneten – av Oskar Källner och Karl Johnsson

Nu finns de tre första böckerna i den spännande science-fiction-serien inlästa av Katharina Cohen! Berättelsen tar avstamp i en mammas försvinnande i Uppsala, men snart befinner sig huvudpersonerna långt ute i rymden och jagar märkliga varelser.

Nina i ettan av Emi Gunér 

Charlotta Jonsson läser den femte, fristående boken om Nina. Nina-böckerna är fyllda med vardagsdramatik med stor igenkänning för 5-7-åringar (och deras föräldrar). 

Typiskt på en tisdag av Emilie Andrén

Det här är den andra delen i en ny serie som började med Mystiskt på en måndag. Hugo och Vilma ska tälta ensamma i skogen. Det är jättekul så länge det är ljust ute, men när mörkret sänker sig börjar det brumma konstigt och en mystisk skugga rör sig kring tältet ...

Pappa Monstersson fyller år av Mats Wänblad och Pelle Forshed

I den nya boken bestämmer sig Boris och Ebba för att själva göra en present när pappa Monstersson fyller år. En trädgårdsrabatt. Eller, det är i alla fall det som är meningen. Men sedan kommer ovädret ... Christian Fex läser.

Spökhästen av Mårten Melin och Hanna Granlund

Vanna Rosenberg läser den 10:e boken i serien Spöksystrar! Ramona i Majs och Nilas skola är ledsen. Hennes favorithäst på ridskolan har dött och hon fick inte säga hejdå till honom. Men det kanske Maj och Nila kan hjälpa henne med? Maj är ju trots allt själv ett spöke. 

Vidunder på Arlanda av Martin Olczak och Anna Sandler

Anastasios Soulis läser den tredje, spännande delen i serien Legenden om Jack som började med Gastar i Göteborg och Dödskallar i domkyrkan. Jack och hans familj är på resa genom Sverige för att rädda lillasyster Ebba som kidnappats av troll. Nu går färden norrut!

Vårt lilla landslag och stora klubben av Mats Wänblad och Maria Andersson Keusseyan

Jonas Karlsson läser tredje boken i Mats Wänblads serie Vårt lilla landslag – om fotboll, kompisar och laganda. Serien har tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet!
 

9-12 år

Ett bättre jag av Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck

Tobias Jacobsson läser den efterlängtade fortsättningen på författarduon Carin Gerhardsens och Petter Lidbecks gemensamma spänningsdebut Ett annat jag: Projekt Gemini. Ett bättre jag handlar om organstölder i Bangladesh, säger Carin Gerhardsen. Och om zombies. Riktiga zombies. 

I god tro av Christina Wahldén 

Julia Dufvenius läserden tredje, fristående delen i Christina Wahldéns prisbelönta serie om Hawas hemliga detektivbyrå.

Sprickan mellan världarna av Andreas Kundler och Lisa Linder

Den tredje och sista delen i den kritikerrosade trilogin om landet Verdisia som började med Övergångarna och De svarta liljorna. En riktig bladvändare, inläst av författaren och skådespelaren Andreas Kundler.

Skuggspelet av Maud Mangold 

Nina Zanjani läser Maud Mangolds hyllade trilogi bestående av Ängeln utan vingarDimmornas dal och Skuggrikets portar. Teas bästa vän Gabriel försvinner spårlöst. Det blir starten på ett äventyr som Tea inte kunnat drömma om ens i sin vildaste fantasi. 

Valablod av Kerstin Lundberg Hahn och Maud Mangold

Fantasyserien Tidens väv, som inleddes med Kolvinge, är ett spännande tidreseäventyr där handlingen skiftar mellan idag och vikingatiden. Ella Schartner läser Valablod, som är den rafflande upplösningen. 

Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenvantaster av Moa de Bruin

Clara Henry läser den första boken om den helknäppa familjen Svanson. I all humor och alla galna vändningar finns ett stråk av allvar. Hur gör man för att inte svika sin bästis? Och om man redan har råkat göra det, fast det absolut inte var meningen, hur ska man bära sig åt för att bli vänner igen?

Väktarinnan av Åsa Rosén

Electra Hallman läser en andlöst spännande bok om kärlek och uråldrig magi som utspelas i Tornedalens hisnande miljöer. Första delen i trilogin Viskornas dal.