Ulla Karlsson Ottosson

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

Ulla Karlsson Ottosson är vetenskapsjournalist och civilingenjör. Att skriva om forskning och teknik på ett lockande och lättförståeligt sätt är något som hon brinner för. Hon har bland annat skrivit för Svenska Dagbladet, Karolinska institutet och Forskning & Framsteg samt läromedel i artikelform för barn i förskoleklass upp till mellanstadiet. De senare används i skolor över hela landet. Under många år arbetade Ulla som nyhetschef, redaktör och reporter på tidningen Ny Teknik. Innan dess var hon forskningsingenjör på KTH (Kungliga tekniska högskolan). 
Djur med superkrafter är hennes första faktabok för barn. 

Relaterat

Djur med superkrafter

Om boken

Visste du att det finns djur som har superkrafter? Och det är inte vilka superkrafter som helst - utan sådana som vi människor verkligen vill härma. Tag till exempel skalbaggen som kan tillverka dricksvatten i öknen, hajen som har ett skinn som gör att inga bakterier fäster eller det lilla björndjuret som överlever allt från rymdens strålning till att ligga nerfryst i tiotals år.

Lekfullt och kunnigt presenteras här 18 superdjur som kan hjälpa oss människor på olika sätt. De illustreras med färgstarka och fantasieggande bilder som garanterat lockar både stora och små läsare att lära sig mer om samspelet mellan natur och teknik - och det kittlande ämnet biomimetik!

Ulla Karlsson-Ottosson, Marie Åhfeldt

Djur med superkrafter