bok

Djur med superkrafter

18 djur som vi gärna vill härma

Ulla Karlsson-Ottosson

Författare

Marie Åhfeldt

Illustratör

Inbunden

Ändra format

Beskrivning

2021-05-04
Svenska
6-9

Författare

Ulla Karlsson-Ottosson

Illustratör

Marie Åhfeldt

Formgivare omslag

Marie Åhfeldt

Lärarhandledningar

DjurMedSuperkrafter.pdf

Visste du att det finns djur som har superkrafter? Och det är inte vilka superkrafter som helst - utan sådana som vi människor verkligen vill härma. Tag till exempel skalbaggen som kan tillverka dricksvatten i öknen, hajen som har ett skinn som gör att inga bakterier fäster eller det lilla björndjuret som överlever allt från rymdens strålning till att ligga nerfryst i tiotals år.

Lekfullt och kunnigt presenteras här 18 superdjur som kan hjälpa oss människor på olika sätt. De illustreras med färgstarka och fantasieggande bilder som garanterat lockar både stora och små läsare att lära sig mer om samspelet mellan natur och teknik - och det kittlande ämnet biomimetik!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2021-05-04

Produktion

Papper

Magno matt

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129726909

Antal Sidor

56

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

242

Vikt (kg)

0.363

Bredd (mm)

202

Recensioner

Naturmorgon, Sveriges Radio

”Människan är smart och uppfinningsrik, men naturen då! Rolig aha-bok där förstås spindeltråd och hajhud finns med men också t.ex. kungsfiskarens näbb som inspirerat till de japanska snabbtågen Shikansen.

Ingenjören och fågelskådaren löste lokens tryckvågsproblem genom att utforma lokets nos som kungsfiskarens näbb. Skojiga illustrationer och kunniga bra texter om också humlor, maneter och björndjur."

Aftonbladet

”Hela den här fascinerande boken är full av exempel på djur vars superkrafter kan hjälpa oss människor att lösa problem eller komma på nya uppfinningar. Jätteintressant läsning för hela familjen.” Ingalill Mosander

Natursidan

”Uppslagen i boken är rika på detaljer att titta på och Ulla Karlsson Ottosson lyckas förklara djurens egenskaper på ett sätt som barn kan ta till sig, inte minst med hjälp av Marie Åhfeldts charmiga och livfulla illustrationer.”

 

Djur med superkrafter

Om boken

Visste du att det finns djur som har superkrafter? Och det är inte vilka superkrafter som helst - utan sådana som vi människor verkligen vill härma. Tag till exempel skalbaggen som kan tillverka dricksvatten i öknen, hajen som har ett skinn som gör att inga bakterier fäster eller det lilla björndjuret som överlever allt från rymdens strålning till att ligga nerfryst i tiotals år. Lekfullt och kunnigt presenteras här 18 superdjur som kan hjälpa oss människor på olika sätt. De illustreras med färgstarka och fantasieggande bilder som garanterat lockar både stora och små läsare att lära sig mer om samspelet mellan natur och teknik - och det kittlande ämnet biomimetik!

Ulla Karlsson-Ottosson, Marie Åhfeldt

Djur med superkrafter

Relaterat

Nyheter

Upptäck höstens nya lärarhandledningar

Vill ni arbeta mer kring böckerna ni läser? Nu har vi tagit fram ännu fler lärarhandledningar för olika årskurser och ett nytt fördjupningsmaterial som passar på förskolan.

Ny faktabok presenterar 18 djur med superkrafter

Visste du att det finns djur som har superkrafter? Och det är inte vilka superkrafter som helst – utan sådana som vi människor verkligen vill härma. Tag till exempel skalbaggen som kan tillverka dricksvatten i öknen, hajen som har ett skinn som gör att inga bakterier fäster eller det lilla björndjuret som överlever allt från rymdens strålning till att ligga nerfryst i tiotals år.