Emily Joof

Foto av:

Hugo Thambert

Emily Joof, född 1984, har en bakgrund som sakkunnig i globala utbildningsfrågor på Rädda Barnen i Stockholm men arbetar idag som avdelningschef för den internationella utbildningsorganisationen Luminos. Hon har tidigare skrivit text till ett flertal barnböcker, bland annat den uppmärksammade bilderboken Det djupa blå (2021) med bilder av Matilda Ruta.
Vid sidan av författaryrket och sitt dagliga arbete skriver hon på en doktorsavhandling om barnlitteraturens funktion för inkludering och mångfald. Hon har bott i fem länder och talar lika många språk. Idag bor hon i Gambia med sin man och två barn och är en stark röst i debatten om mångfald i barnlitteraturen, bland annat genom sin blogg Mbife Books.

Relaterat

Superhjälteprinsessan

Om boken

När Thandi blir bjuden på maskerad av en klasskompis vet hon först inte alls vem hon ska klä ut sig till. Kan hon verkligen vara Pippi, Ironman eller Elsa i Frost? Hon ser ju inte alls ut som dem! Men mamma säger att det är klart att hon kan. Hon kan klä ut sig till vilken prinsessa eller superhjälte hon vill! Eller ännu bättre: hon kan vara en helt ny superhjälteprinsessa, Super T! Silverstövlar, regnbågstajts, glittrande mantel – nu kör vi!
En peppig hyllning till att upptäcka nya superhjältar, prinsessor och förebilder. En berättelse om att få vara precis den man är och precis den man vill vara.Bakom texten står Emily Joof som bland annat skrivit den uppmärksammade bilderboken Det djupa blå (2021). Hon är även författare till ett flertal barnböcker med fokus på inkludering och mångfald. Lekfulla och färgsprakande bilder av Åsa Gilland, svensk illustratör bosatt i Jakarta, Indonesien. Hon har illustrerat en mängd böcker för brittiska och amerikanska förlag som publicerats runt om i världen och belönats med flera priser och utmärkelser.

Emily Joof, Åsa Gilland

Superhjälteprinsessan

Relaterade artiklar

Om vikten av förebilder

Superhjälteprinsessan är en peppig hyllning till att upptäcka nya superhjältar, prinsessor och förebilder. En berättelse om att få vara precis den man är och den man vill vara, oavsett ursprung.