bok

Min fantastiska kropp

Emily Joof

Författare

Klara Nordin Stensö

Illustratör

Beskrivning

2024-09-20
Svenska
0-3

Författare

Emily Joof

Formgivare omslag

Mimmi Nordin

Hundra procent kroppsglädje!

Hej benen! Snabba och starka. Bra på att plaska och sparka.

Hej magen! Len och rund och hungrig på gröt. Mums!

Här kommer en glad och bejakande bok för de yngsta om kroppen, både hur den ser ut utanpå och vad som finns inuti kroppen. För kroppen är verkligen fantastisk! Tänk bara vad mycket den kan göra: springa och snurra, skratta och vila. Och tänk vad mycket det finns att upptäcka om kroppen! Att alla kroppar ser helt olika ut till exempel, med olika former och olika hudtoner.

En bok med lekfulla, färgglada bilder, i tålig kartong som klarar nyfiket bläddrande, om och om igen.

Emily Joof är författare till exempelvis de omtyckta bilderböckerna Superhjälteprinsessan och Det djupa blå. Klara Nordin Stensö har bland annat illustrerat den egna bilderboken Alla mina bilar och seriealbumet Den ömma modern.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2024-09-20

Produktion

Papper

Alaska White

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Ja

Tryckeri/Producent

GPS Internationale Handels Holding GMBH

Produktdetaljer

ISBN

9789129746389

Antal Sidor

18

Hållbarhet

 

Min fantastiska kropp

Om boken

Hundra procent kroppsglädje!
Hej benen! Snabba och starka. Bra på att plaska och sparka.Hej magen! Len och rund och hungrig på gröt. Mums!Här kommer en glad och bejakande bok för de yngsta om kroppen, både hur den ser ut utanpå och vad som finns inuti kroppen. För kroppen är verkligen fantastisk! Tänk bara vad mycket den kan göra: springa och snurra, skratta och vila. Och tänk vad mycket det finns att upptäcka om kroppen! Att alla kroppar ser helt olika ut till exempel, med olika former och olika hudtoner.En bok med lekfulla, färgglada bilder, i tålig kartong som klarar nyfiket bläddrande, om och om igen.Emily Joof är författare till exempelvis de omtyckta bilderböckerna Superhjälteprinsessan och Det djupa blå. Klara Nordin Stensö har bland annat illustrerat den egna bilderboken Alla mina bilar och seriealbumet Den ömma modern.

Emily Joof, Klara Nordin Stensö

Min fantastiska kropp

Superhjälteprinsessan

Om boken

När Thandi blir bjuden på maskerad av en klasskompis vet hon först inte alls vem hon ska klä ut sig till. Kan hon verkligen vara Pippi, Ironman eller Elsa i Frost? Hon ser ju inte alls ut som dem! Men mamma säger att det är klart att hon kan. Hon kan klä ut sig till vilken prinsessa eller superhjälte hon vill! Eller ännu bättre: hon kan vara en helt ny superhjälteprinsessa, Super T! Silverstövlar, regnbågstajts, glittrande mantel – nu kör vi!
En peppig hyllning till att upptäcka nya superhjältar, prinsessor och förebilder. En berättelse om att få vara precis den man är och precis den man vill vara.Bakom texten står Emily Joof som bland annat skrivit den uppmärksammade bilderboken Det djupa blå (2021). Hon är även författare till ett flertal barnböcker med fokus på inkludering och mångfald. Lekfulla och färgsprakande bilder av Åsa Gilland, svensk illustratör bosatt i Jakarta, Indonesien. Hon har illustrerat en mängd böcker för brittiska och amerikanska förlag som publicerats runt om i världen och belönats med flera priser och utmärkelser.

Emily Joof, Åsa Gilland

Superhjälteprinsessan

 

Relaterat

Nyheter

Häng med på påskjakt!

Systrarna Klara Nordin Stensö och Mimmi Nordin gör sin första bok tillsammans. Den stora påskjakten är ett fartfyllt påskäventyr med ledtrådar och finurligheter som engagerar stora som små.

Om vikten av förebilder

Superhjälteprinsessan är en peppig hyllning till att upptäcka nya superhjältar, prinsessor och förebilder. En berättelse om att få vara precis den man är och den man vill vara, oavsett ursprung.

Humoristisk debut om att vara yngst

Debutanten Klara Nordin Stensö inspireras av H.C. Andersens klassiker, men fångar en annan historia. Den lilla lilla sjöjungfrun är en sprakande bildfest och en fyndig djupdykning i utanförskap och lillasyster sjöjungfrus triumf.

Lycka är att våga hoppa från kanten!

Det djupa blå av Emily Joof och Matilda Ruta är en vacker bilderbok om att övervinna rädslan för vatten och upptäcka havets magi.