Kerstin Loenberg

Foto av:

Hugo Thambert

Kerstin Loenberg är född 1965 och bosatt i södra Stockholm. Hon är utbildad journalist och arbetade under många år på tidningen Sesam. Hennes författarskap präglas av berättarglädje och samhällsengagemang och ställer viktiga existentiella frågor om innanförskap och utanförskap. Vilka får vara med när samhället hårdnar? Vilka får inte vara med? Vad kostar det att vara med, och vad kostar det att ställa sig utanför? Säkerhetsklass tre är Kerstin Loenbergs första bok utgiven på Rabén & Sjögren.

Relaterat

Säkerhetsklass tre

Om boken

Drönaren är nära nu, ljudet skriker i mina öron. Det som nyss var ett stort no no, aldrig att jag går in i någon okänd rikemansvilla, utplånas på en sekund. Jag tar de få trappstegen i ett språng och in genom dörren.

Artonåriga Linn lever tillsammans med sina bröder och vänner i stadens utkant, där de försöker skapa sig ett liv bortom samhällets kontroll.

Ett liv där man inte har ett chip under huden som registrerar allt man gör. Ett liv där man inte tvingas slita ut sig för en usel jobbpeng.

Ett liv där man inte blir stämplad med en viss säkerhetsklass.

Men när Myndigheten för rikets säkerhet gör en stor razzia tvingas Linn fatta ett hastigt beslut, som vänder upp och ner på tillvaron och går emot allt hon tror på.

Säkerhetsklass tre är en dystopisk spänningsroman om en värld skrämmande nära vår egen.

Kerstin Loenberg

Säkerhetsklass tre

Relaterade artiklar

Dystopisk spänningsroman om en värld skrämmande nära vår egen

Handmaid’s Tale möter 1984 i Kerstin Loenbergs uppslukande berättelse om innanför- och utanförskap. Säkerhetsklass tre är en karaktärsdriven bladvändare med oväntade vändningar.