Här är vårens bästa ljudböcker för barn och unga

Publicerad:

2021-03-22

Lilla Spöket Laban, Handbok för superhjältar och skoldeckarna ... Våren 2021 bjuder på massor av nya ljudböcker för barn och unga hos Storytel och de andra streamingtjänsterna.

 

3-6 år

Kärlekboken av Pernilla Stalfelt

Ulla Skoog läser Pernilla Stalfelts klassiker om det största av allt – kärleken!

Läskiga boken av Pernilla Stalfelt

Johan Ulveson läser Pernilla Stalfelts läskiga bok om ALLT du behöver veta om spöken, vampyrer, förbannelser och häxor. BÖÖÖÖ! 
Släpps 30 april!

Lilla Spöket Laban av Inger och Lasse Sandberg

Nu finns 8 klassiska berättelser om allas vårt favoritspöke inlästa av Christian Fex, William Spetz, Kristina Keyyo Petrushina: 
Pappa är sjuk, sa lilla spöket LabanSov gott pappa, sa lilla spöket LabanSpökpappan i simskolanRufus på hundtävling, HäxkalasetRufus och häxan, Rufus och benet och Laban och Labolinas jul

Syskonvecka av Matilda Ruta

Matilda Rutas hyllade bok om längtan och kärlek till ett halvsyskon. Första delen hennes serie Strandskogen – om familj, relationer och starka känslor. Inläst av Mocki Malm.

Stora faran av Matilda Ruta

Alla djuren i Strandskogen viskar om den stora faran som ska komma. Hur ser den ut? Har den näbb eller nos? Ingen vet, men till och med de vuxna är rädda och samlar så många nötter de kan. Men när faran verkligen kommer, blir det inte alls som de trodde … En bok om oro för faror man inte rår på, och om leken som vinner över rädslan. Andra delen i Matilda Rutas serie Strandskogen, inläst av Mocki Malm.

6-9 år

Astrid och Amir av Charlotta Lannebo

Vanna Rosenberg läser den andra boken om Astrids påhitt och vardag. Astrid ska börja trean och ser fram emot att träffa Maryam igen, men höstterminen blir inte som hon trott. Astrid blir sviken av sin bästis, och platsen bredvid Astrids står tom. Tills det en dag börjar en ny kille i klassen...

Handbok för superhjältar. Del 6: Utan hopp av Elias och Agnes Våhlund

Rosenhill är i chock. Sju barn har försvunnit spårlöst och alla är rädda och arga, på både polisen och Röda Masken. Varför gör de inget? Kan staden inte lita på sin superhjälte, nu när de verkligen behöver henne! Frida Hallgren läser den sjätte delen i succéserien! 

Mobiltjuven av Lena Lilleste

Max och Pennys lärare har blivit sjuk, och de ska ha vikarie i några dagar. Hela klassen tycker att det är kul med en ny lärare, och Eva verkar snäll. Men när Penny går in på rasten för att hämta sitt äpple ser hon att Eva rotar i en klasskompis väska. Strax därefter upptäcker Axel att hans mobil är borta! Kan det vara så att Eva stjäl av barnen? Det måste skoldeckarna ta reda på! Anastasios Soulis läser.

Misstaget av Lena Lilleste

Elsa har äntligen fått starta en egen Youtubekanal, men i jakten på att bli populär glömmer hon vad hon har lovat - att inte lägga upp filmer på andra. Charlotta Jonsson läser andra delen i Elsa Star.

Vera och Buster av Anna Sellberg

Vera älskar hästar! Familjen har just flyttat och på gården intill bor världens gulligaste gotlandsruss Buster. Johanna Westman läser fem böcker som passar perfekt för alla hästälskare: Önske-ponnynNu rider vi!En dag i stalletHäst-tokig och Lyckoskorna.

Kalsongkatastrofen av Ingelin Angerborn

Klassen ska byta julklappar och Viking får en lysande idé: Han ska köpa något riktigt fint till Meltem som han är kär i. Problemet är bara att Viking är sämst på presenter, och dessutom har han bara sexton kronor. Hur ska han få tag på den perfekta julklappen? Fredde Granberg läser den populära serien Klant & kompani.
Släpps 26 mars!

Spöket går vilse av Mårten Melin 

Det är friluftsdag i skolan och klassen ska orientera. Som tur är hamnar Maj och Nila i samma grupp som Jeewa, som går på orientering två gånger i veckan. Det kan ju inte bli bättre! Vanna Rosenberg läser elfte boken i succéserien Spöksystrar.
Släpps 9 april!

Otur på en onsdag av Emelie Andrén 

Onsdagar är otursdagar. I alla fall den här onsdagen när Hugos mamma har hamnat på sjukhus. Så rullas en tjej med nerdragen keps in i samma sal. Hugo känner igen henne och ringer direkt till Vilma. I korridoren utanför upptäcker han en skum man med en stor ormtatuering. Letar han efter tjejen? Viktor Åkerblom läser tredje boken om Hugo och Vilma.
Släpps 9 april!

9-12 år

Ihop i smyg av Emma Askling

Klara går i femman. Hennes gamla bästis Sia har fått en ny bästis, Olivia, som är ny i klassen och som bestämmer allt. Till exempel att allt Klara och Sia förut gillade är töntigt. Ingenting är längre som vanligt, och nu har Klara inte någon att prata med. Men kanske kan hon prata med Albin? Alva Bratt läser.

Min storslagna död av Jenny Jägerfeld

Min storslagna död är den efterlängtade fortsättningen på Augustnominerade Mitt storslagna liv. Med hisnande allvar och bråddjupt allvar skildrar böckerna om Sigge önskan att få höra till och vikten av att samtidigt vara sann mot sig själv. Författarinläsning!
Släpps 16 april!

Stormen av Helen Ekeroth

Nuwa ställs inför ett avgörande val när rebelledaren vill att hon och draken ska fortsätta strida vid hans sida. Men Nuwas uppdrag är ett annat: för att rädda magin måste hon väcka drakarna i Lyhrs borg. Och hitta sin mamma, som kejsaren påstått lever. 
Agnes Forstenberg läser tredje och sista delen i den spännande fantasytrilogin Drakberidaren.
Släpps 9 april!

Tänk inte! Bara kör! av Abbe Wahlquist och Marie Hammar

Ottilia är tillbaka igen tillsammans med gänget från Liiidingö: Sur-Emil, Steven, bästa Tessan och lilla Axel, Sadist-Gittan och idrottsläraren  Torgny. Men nu också Morris, blivande världsmästaren Joel och Riddar-Einar. Emma Peters läser tredje delen i den roliga bokserien "Note to self".
Släpps 16 april! 

Ärret av Petrus Dahlin

Det handlar om Zandra, hennes mamma och storebror, som just har flyttat. Något hemskt hände i hennes förra skola, något hon var inblandad i, och familjen blev tvungen att lämna stan. När hon ska åka utomlands på höstlovet med familjen ser hon sin chans att förändra sig för alltid. Men det förflutna hinner alltid ikapp oss ... Frida Hallgren läser Petrus Dahlins skräckberättelse, Ärret.

Unga vuxna 

Vem har sagt något om kärlek? av Elaf Ali

Vem har sagt något om kärlek? är en personlig och gripande skildring av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut. Det är också berättelsen om en frigörelse. Om modet som krävs för att gå sin egen väg, och styrkan för att göra upp med sin och sina föräldrars världsbild och historia
Släpps den 26 mars, inläst av författaren!