J.K. Rowling ger ut ny barnbok på Rabén & Sjögren till julen 2021

Foto av :

Foto: Debra Hurford Brown © J.K. Rowling

Publicerad:

2021-04-13

En pojke och hans gosedjur kommer att förändra allt … Rabén & Sjögren har den stora glädjen att meddela att vi ger ut J.K. Rowlings nya barnbok, Julegrisen, tisdagen den 12 oktober 2021.

Julegrisen släpps samtidigt i Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, Irland och Indien av Hachette Children’s Group, i USA och Kanada av Scholastic, och i över tjugo andra länder runt om i världen.

Julegrisen är ett hjärtevärmande bladvändaräventyr om en pojkes kärlek till sitt högt älskade gosedjur. Boken är en helt fristående berättelse, och den vänder sig till barn från sex år och uppåt. En bok för hela familjen att läsa tillsammans, från en av världens främsta historieberättare.

Om boken:

Jack älskar sitt gosedjur, Lilla Gis. LG har alltid funnits där, genom hela hans barndom. En julafton händer något förfärligt – LG är försvunnen. Men julafton är en dag då mirakel kan ske, en dag då allting kan komma till liv – även gosedjur. Och Jacks nya gosedjur, Julegrisen (LG:s irriterande ersättare), har en djärv plan. Tillsammans ger de sig ut på en magisk resa, för att leta efter det förlorade gosedjuret, och för att rädda den bästa vän Jack någonsin haft …

”Det känns väldigt roligt och spännande att få presentera en helt ny barnbok av J.K. Rowling för de lite yngre läsarna. Julegrisen är en fantasifull och varm berättelse som jag tror att många kommer få glädje av”, säger Cecilia Knutsson, publicistisk chef på Rabén & Sjögren.

Julegrisen är J.K. Rowlings första barnbok sedan Harry Potter. 2020 återkom författaren till barnböckerna med sagan The Ickabog, som publicerades online gratis för barn i lockdown, och som sedan gavs ut till förmån för välgörenhetsorganisationen Volant, som hjälper särskilt utsatta grupper som drabbats av Covid-19-pandemin. J.K. Rowling ser mycket fram emot att få återkomma till de unga läsarna med utgivningen av Julegrisen.

Boken illustreras av Jim Field, som vunnit flera priser för sina illustrationer. Omslaget blir officiellt senare i vår.

Relaterat

Julegrisen

Om boken

Jack älskar sitt gosedjur, Lilla Gis. LG har alltid funnits där, genom hela hans barndom. En julafton händer något förfärligt - LG är försvunnen.
Men julafton är en dag då mirakel kan ske, en dag då allting kan komma till liv - även gosedjur. Och Jacks nya gosedjur, Julegrisen (LG:s irriterande ersättare), har en djärv plan. Tillsammans ger de sig ut på en magisk resa, för att leta efter det förlorade gosedjuret, och för att rädda den bästa vän Jack någonsin haft ...

J.K. Rowling, Jim Field

Julegrisen