Lär känna två av världens mest älskade konstnärer

Publicerad:

2021-06-24

Nu finns två nya lekfulla biografier om konstnärerna Frida Kahlos och Vincent van Goghs dramatiska liv. Lika spännande för små som för stora läsare!

Frida Kahlo var en mexikansk målare. Som barn var hon mycket sjuk i polio och som ung var hon med om en fruktansvärd trafikolycka som gjorde henne sängliggande och rörelsehindrad. Olyckan gjorde att hon började måla i sjuksängen och genom hennes surrealistiska och symboliska självporträtt beskrev hon smärtan i sitt liv.

Vincent van Gogh föddes i Nederländerna och är idag en av världens mest älskade målare. Men under van Goghs livstid kämpade han för att få erkännande och uppskattning för sina bilder. Han tjänade väldigt lite pengar på sin konst, samma tavlor som nu säljs för miljoner.

Två nya biografier, Porträtt av en konstnär: Frida Kahlo och Porträtt av en konstnär: Vincent van Goghberättar historien om två av världens största konstnärers liv genom deras egna tavlor. Böckerna visar också hur van Gogh och Kahlo kom att måla några av de mest kända målningarna i världen. Läs om vikten av syskon, stor kärlek och vilka bestående intryck de två konstnärernas tavlor har haft på konsthistorien.

Porträtt av en konstnär-serien är en färgstark introduktion till Vincent van Gogh och Frida Kahlos oförglömliga liv och verk. De vackra bilderna lockar läsarna till att själva börja måla.

Relaterat

Porträtt av en konstnär  Vincent Van Gogh

Om boken

En biografi för barn om konstnären Vincent van Goghs dramatiska liv.

Vincent van Gogh föddes i Nederländerna och är idag en av världens mest älskade målare. Men under van Goghs livstid kämpade han för att få erkännande och uppskattning för sina bilder. Han tjänade väldigt lite pengar på sin konst, samma tavlor som nu säljs för miljoner. Den här boken berättar historien om Vincent van Goghs liv genom hans egna tavlor. Den visar hur han kom att måla några av de mest kända målningarna i världen som Solrosor och Stjärnenatt. Läs om vikten av syskonkärlek, van Goghs kamp för att hitta rätt väg i livet och vilket bestående intryck hans tavlor haft på konsthistorien.

Varje uppslag innehåller ett verk från van Gogh och en sammanfattning av alla tavlor finns i slutet av boken. Läs också porträtt av en konstnär Frida Kahlo i samma serie.

Lucy Brownridge, Édit Carron

Porträtt av en konstnär Vincent Van Gogh