Så här blir J.K. Rowlings nya barnbok

Publicerad:

2021-06-29

Den 12 oktober smäller det. Då släpps Julegrisen, J.K. Rowlings första barnbok sedan Harry Potter. I dag avslöjas omslaget, illustrerat av prisbelönta Jim Field.

En av världens främsta barnboksförfattare är äntligen tillbaka! Den 12 oktober släpps Julegrisen samtidigt i närmare 30 länder runt om i världen.

Boken är ett tidlöst och hjärtevärmande bladvändaräventyr om en pojkes kärlek till sitt högt älskade gosedjur. Julegrisen är en helt fristående berättelse som vänder sig till barn från sex år och uppåt. En kommande klassiker för hela familjen att läsa tillsammans, från en av världens främsta historieberättare.

I den här boken har J.K. Rowling skapat en helt ny värld som följer sina egna regler, något som är helt skiljt från Harry Potters trollkarlsvärld men med sin egen magi och ett och annat mirakel.

– Jag skulle önska att det blir en högläsningssaga att återvända till. Den kan nog leda till intressanta samtal mellan vuxna och barn om vad vi värdesätter, hur förändring och förlust både är smärtsamma och oundvikliga, men samtidigt kan leda till underbara saker, säger J.K. Rowling.

I dag avslöjas hur det minst sagt juliga omslaget kommer att se ut. Det har redan tidigare stått klart att illustratören bakom omslag och inlagebilder är Jim Field, som illustrerat en rad bästsäljande och prisbelönta barnböcker.

– Jims illustrationer är helt enkelt perfekta. Det är verkligen som om han tittat in i mitt huvud och tecknat vad han såg där!, säger J.K. Rowling.

– Jag ville skapa något filmiskt, tidlöst, som fångar spänningen i J.K. Rowlings fantastiska berättelse och julens under där äventyret börjar. Det är verkligen ett drömprojekt och jag är så glad att vara en del av det, säger Jim Field.

Om Julegrisen:

Jack älskar sitt gosedjur, Lilla Gis. LG har alltid funnits där, genom hela hans barndom. En julafton händer något förfärligt – LG är försvunnen. Men julafton är en dag då mirakel kan ske, en dag då allting kan komma till liv – även gosedjur. Och Jacks nya gosedjur, Julegrisen (LG:s irriterande ersättare), har en djärv plan. Tillsammans ger de sig ut på en magisk resa, för att leta efter det förlorade gosedjuret, och för att rädda den bästa vän Jack någonsin haft ...

Relaterat

Julegrisen

Om boken

Jack älskar sitt gosedjur, Lilla Gis. LG har alltid funnits där, genom hela hans barndom. En julafton händer något förfärligt - LG är försvunnen.
Men julafton är en dag då mirakel kan ske, en dag då allting kan komma till liv - även gosedjur. Och Jacks nya gosedjur, Julegrisen (LG:s irriterande ersättare), har en djärv plan. Tillsammans ger de sig ut på en magisk resa, för att leta efter det förlorade gosedjuret, och för att rädda den bästa vän Jack någonsin haft ...

J.K. Rowling, Jim Field

Julegrisen

Relaterade artiklar

Så här blir J.K. Rowlings nya barnbok

Den 12 oktober smäller det. Då släpps Julegrisen, J.K. Rowlings första barnbok sedan Harry Potter. I dag avslöjas omslaget, illustrerat av prisbelönta Jim Field.