Anna Lundgren

Foto av:

Privat

Anna Lundgren är född 1990 och bosatt i Malmö. Hon kommer från Piteå och har studerat kommunikationsvetenskap vid Umeå universitet. Utöver att skriva för barn och unga jobbar hon som art director på reklambyrå. Anna debuterade 2017 och är aktuell med första delen i en trilogi, Agnes Evander och de dödas sjö.

Relaterat

Agnes Evander och Ett hav av lågor

Om boken

Lukten av brandrök stack i näsan. Agnes höjde armarna för att skydda ansiktet medan elden rasade mot dem.

När Agnes Evander anländer till Delevinge i London är hon full av förväntan. Äntligen ska hon få fortsätta utveckla sina magiska gåvor på samma skola som hennes pappa, mormor och favoritlärare Anne gått på. Dessutom tillsammans med bästa vännen Elise.

Men redan första dagen upplever Agnes en stark känsla av att befinna sig nära en hetsig eld som slukar allt i sin närhet, en känsla hon haft flera gånger förut. Hon förstår att den försöker säga henne något, men vad? Samtidigt inträffar nya attacker mot begåvade personer och mystiska spår efter den försvunna Iris leder Anne till Delevinge. Den årliga skolresan till Lavendelfälten hotas, och slutligen ställs Agnes inför sitt livs utmaning.

Anna Lundgren

Agnes Evander och Ett hav av lågor

Relaterade artiklar

Spänning, vänskap och magi i ny trilogi för slukarna

"Det finns människor som bär på ovanliga gåvor. Du är en av dem. Din gåva kallas för Fortunata och innebär att du kan se in i framtiden. Fortunata går i arv i några utvalda släkter och Evanders är en av dem."