Sanna Borell

Foto av:

Emma Larsson

Bilderboksskaparen Sanna Borell är född i Värnamo, men bor numera i Malmö där hon även frilansar som illustratör. Hon har pluggat grafisk design och barnlitteratur vid Lunds universitet och debuterade 2011 med bilderboken Djungelön (Vombat förlag). Hon är en mångsidig illustratör som sedan dess utkommit med flera egna bilderböcker och gjort sig känd för sin färgsprakande och fantasifulla illustrationsstil.

Relaterat

Översvämningen

Om boken

För det mesta är allt lugnt i den lilla staden där Max och Freja bor. Men en dag börjar det regna och det slutar inte förrän vattnet forsar fram som en flod på gatan. Fotbollsträningen blir inställd, katter fastnar i träd och bilarna kan inte komma fram på vägen. Vilken tur att Max och Frejas farmor är ingenjör och har en egen firma! När det är något som inte fungerar i staden kan hon oftast lösa det. Speciellt om hon får hjälp av Max och Freja.
Översvämningen är första delen i serien om Farmors ingenjörsfirma – spännande och faktaspäckat om olika problem som kan drabba en stad.

Ellen Hall, Sanna Borell

Översvämningen

Läs

Om boken

”Den här boken känns som en skänk från ovan. En fullträff!”
Ingalill Mosander, AftonbladetAtt knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt. Läs – boken för dig som vill börja läsa är perfekt att sätta i händerna på nybörjarläsare, vare sig de är fyra eller åtta år. En matig läsebok som räcker länge, fylld med humor och härliga bilder som stöd för läsningen.Svårighetsgraden trappas successivt upp: från superkorta berättelser med enstaka ord i versaler, till längre texter med fullständiga meningar. Små bokstäver introduceras gradvis och pedagogiskt. Nästan alla ord är en- eller tvåstaviga och har ljudenlig stavning. De tydliga, relaterbara berättelserna varvas med bilduppslag där läsaren får para ihop ord och begrepp med detaljer i bilden. Möt kon som började skolan, titta in hemma hos STOR och Liten och läs bak-och-fram med syskonen Rut och Rot. Sanna Borell, Hedvig Häggman-Sund och David Henson står för de träffsäkra illustrationerna.Katarina Kuick har tagit fram bokens texter med utgångspunkt från barnets tidiga läsprocess, utan pekpinnar och utan att tumma på intresseväckande, stimulerande innehåll. Hon har skrivit ett flertal böcker för barn och unga och är verksam som översättare. 2009 vann hon Augustpriset tillsammans med Ylva Karlsson för boken Skriv om och om igen – en inspirationsbok för skrivsugna.

Katarina Kuick, Hedvig Häggman-Sund, Sanna Borell, David Henson

Läs

Farliga skogen

Om boken

Träd in på egen risk! I Farliga skogen bor det bara läskiga varelser. Såna med giftgaddar och coola horn och liknande. Varelser som gillar mörkret och när det blixtrar och åskar. Här är alla tuffa och hårda, ingen känner sig någonsin ledsen eller rädd. Man ägnar sig inte åt att "leka". Man brottas! Eller hivar upp varandra i träd. Och att dricka saft tillsammans med vänner kommer inte på fråga. Förresten, det där med "vänner", vad ska det vara bra för? Möjligtvis om man har en liten en, som kan användas som fotpall. Annars är det fullkomligen onödigt. Eller?

Följ med på en färd genom färgsprakande fantasilandskap, där en kurragömmalek med en svårhittad ekorre mynnar ut i en oväntad vänskap. För vänner kan faktiskt finnas där man minst anar det!

Sanna Borell, Sanna Borell

Farliga skogen

Relaterade artiklar

Ny serie med enkla och roliga fakta

Julia Wiberg, populär barnprogramledare från bl. a. SVT:s Djur med Julia och författare till flera omtyckta barnböcker om djur och natur, står bakom en ny lekfull faktaboksserie med spännande ämnen för alla nyfikna barn i förskoleåldern.