Bara vänner?

Foto av :

Olle Melkerhed

Publicerad:

2023-08-18

Emma Vestman debuterar med en charmig och vardagsnära berättelse om kärlek och vänskap och tiden mellan barn och tonår.

Alla Nellies kompisar har varit ihop med någon – och snart börjar de i högstadiet! Det här är en perfekt chans att komma ikapp ...

Vad handlar Kär på riktigt? om?

12-åriga Nellie blir snabbt vän med den nya klasskompisen Ludvig. De är uppenbart kära, säger hennes vänner. Det gör Nellie osäker. Är det hon har med Ludvig vänskap eller kärlek? Den handlar om att gå från barn till tonåring och om att våga vara sig själv.

Vad var upprinnelsen till boken?

Många olika saker. Jag började läsa böcker för mellanåldern och ville skriva för den målgruppen. Jag hade en idé om en tjej och en kille som blir ihopparade av sina vänner, och en om kronisk sjukdom och de pusselbitarna blev till slut en bok.

Vad inspireras du av i ditt skrivande?

Böcker och musik. Ibland blir jag så inspirerad av att läsa att jag måste lägga ner boken och skriva själv. Jag skapar också spellistor till det jag skriver som gör att jag kan inspireras och "skriva i huvudet" även när jag inte kan sitta framför datorn.

Relaterat

Kär på riktigt?

Om boken

När Ludvig börjar i Nellies klass blir de kompisar nästan direkt. De gillar precis samma saker - att prata om böcker, spela tv-spel, kolla på film och låta fantasin spinna iväg i lekar där de förvandlas till alver, pirater eller spioner. Med Ludvig är det inte alls som med Nellies andra kompisar, som plötsligt bara vill prata om killar och kyssar och kärlek.
Det känns så himla bra i magen, så när Alice börjar tjata om att Nellie borde fråga chans på Ludvig, låter hon sig övertalas. Det kanske är kärlek när det känns så här? Kanske är de mer än bara vänner?Kär på riktigt? handlar om att vara mitt emellan barn och tonåring, om den fina linjen mellan vänskap och kärlek och att man aldrig blir för stor för att leka."Emma Vestman navigerar lyhört bland ungas skiftande intressen för Beyoncé och lajv. Men även bland vanskligheter som sjukdom, oärlighet och ångest. Hon visar stor inlevelse i ungas världar ochkaraktärerna är trovärdiga och ofta komplexa. Emma Vestman har ett lättflytande språk som beskriver den dramatik som kan pågå i en tolvårings liv." BTJ om Kär på riktigt?

Emma Vestman

Kär på riktigt?

Relaterade artiklar

Bara vänner?

Emma Vestman debuterar med en charmig och vardagsnära berättelse om kärlek och vänskap och tiden mellan barn och tonår.