bok

Barnens Naturbok

Om växter och djur i vår natur

Leif Eriksson

Författare

Beskrivning

2003-03-12
Svenska
6-9

Författare

Leif Eriksson

När vårsolen värmt liv i backarna är det äntligen dags för utflykter i gröngräset. Vi tittar på fåglar, träd, blommor, fjärilar, småkryp och hämtar fakta ur Barnens Naturbok som är en vacker inspirationsbok och uppslagsbok med fakta för familjens yngsta. Leif Eriksson presenterar växterna och djuren i fem avsnitt om de vanligaste naturtyperna - skog, park, äng, sjö och hav. Först kommer en översiktsplansch, sen kommer arterna i närbild. Boken fungerar utmärkt som utgångspunkt för temaarbeten i naturrutan på dagis eller i skolan. Men Barnens Naturbok är också den givna naturfaktaboken för barnfamiljen. Den är basic, tydlig och lättläst. Ett alfabetiskt artregister gör det lätt att hitta i den. Leif Eriksson är välkänd upphovsman till en lång rad fina faktaböcker för barn. Han är mycket uppskattad för sina konstnärliga och karaktärsfulla djur- och naturstudier.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-03-12

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129656091

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

7

Höjd (mm)

247

Vikt (kg)

0.291

Bredd (mm)

200

 

Bussiga Bosse och hans vänner

Om boken

Bussiga Bosse, skogens schystaste ekorre, tar aldrig det lilla lugna. Bosse älskar att hjälpa sina vänner, han har knappt tid att äta, aldrig vill han vila. Men en dag när han trillat ner från ett träd säger vännerna: Stopp! En modern fabel med fin naturkänsla av Leif Eriksson, som skrivit många böcker om djur och natur för de yngsta, bland annat Barnens Naturbok. Leif Eriksson är född 1942. Efter studier på Konstfack har han skrivit och illustrerat elva barnböcker om djur och natur. Leif Eriksson är en passionerad ornitolog.

Leif Eriksson

Bussiga Bosse och hans vänner

Relaterat

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad