bok

Skräcknatten i Fasenbo

Gunnel Linde

Författare

Beskrivning

2006-06-14
Svenska
6-9

Författare

Gunnel Linde

Är inte ni mörkrädda undrade Lunsan,
- Jag nej, sa Anders. Det har jag slutat med.
- Man är väl inget småbarn, sa Petter.
- Då ställer ni upp på ett mörkrumsprov då? sa Lunsan. Vad jag än hittar på?

Det gör killarna, något de bittert ångra ångra, för Lusan är farlig med att hitta på. De lovar att övernatta i ett övergivet gammalt brygghus där hemska spöken, gengångare och skurkar dyker upp i mörkret ...

Det är inte lätt att vara modig i ett gammalt öde hus mitt i natten. En efterfrågad läsa-lätt rysare i ny fin utgåva i 6-9. Tord Nygrens bilder förhöjer den kusliga stämningen.

"Boken var lättläst och läsvärd och jag tyckte den var superbra och ger den högsta betyg."
Amanda, klass 3 Långsjöby skola

"Språket är lättillgängligt utan att vara pedagogiskt tillrättalagt, Tord Nygrens bilder förstärker handlingen med långa skuggor, ödslighet och bleka ansikten. En härlig liten bok som lämpar sig såväl för egen läsning som för högläsning."
Bibliotekstjänst

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-06-14

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664645

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

42

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.167

Bredd (mm)

150

 

Skräcknatten i Fasenbo

Gunnel Linde

Skräcknatten i Fasenbo

Relaterat

Handbok för superhjältar

Om boken

”Du kan fly från dina fiender, men du kan inte fly från dig själv.”
Lisa har det inte lätt. Just nu bor hon hos sin mormor, eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola, där hon blir mobbad av ett killgäng.En dag när Lisa, i vanlig ordning, jagas av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!Böckerna om Röda Masken har på kort tid tagit Sverige med storm och sålt över 1,5 miljoner exemplar. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. I denna samlingsvolym är de fyra första böckerna samlade i en lyxig utgåva med extramaterial.

"Boken är fullkomligt lysande. Den passar alla barn och även de som inte är så sugna på att läsa blir lockade. Förutom de grymt tecknade bilderna så är storyn fantastisk och inspirerar barn att tro på sin egen förmåga. /…/ Boken borde vara obligatorisk i alla skolbibliotek."Läsarrecension Adlibris

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad