bok

Skräcknatten i Fasenbo

Gunnel Linde

Författare

Beskrivning

2006-06-14
Svenska
6-9

Författare

Gunnel Linde

Är inte ni mörkrädda undrade Lunsan,
- Jag nej, sa Anders. Det har jag slutat med.
- Man är väl inget småbarn, sa Petter.
- Då ställer ni upp på ett mörkrumsprov då? sa Lunsan. Vad jag än hittar på?

Det gör killarna, något de bittert ångra ångra, för Lusan är farlig med att hitta på. De lovar att övernatta i ett övergivet gammalt brygghus där hemska spöken, gengångare och skurkar dyker upp i mörkret ...

Det är inte lätt att vara modig i ett gammalt öde hus mitt i natten. En efterfrågad läsa-lätt rysare i ny fin utgåva i 6-9. Tord Nygrens bilder förhöjer den kusliga stämningen.

"Boken var lättläst och läsvärd och jag tyckte den var superbra och ger den högsta betyg."
Amanda, klass 3 Långsjöby skola

"Språket är lättillgängligt utan att vara pedagogiskt tillrättalagt, Tord Nygrens bilder förstärker handlingen med långa skuggor, ödslighet och bleka ansikten. En härlig liten bok som lämpar sig såväl för egen läsning som för högläsning."
Bibliotekstjänst

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-06-14

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664645

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

42

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.167

Bredd (mm)

150

 

Gunnel Linde, Tord Nygren

En som har tur

Relaterat

Sommarskuggan och kalasbuset

Om boken

- VAR ÄR SOMMARSKUGGAN?
Den ilskna rösten ekar genom korridorerna på barn-tv.
Den store superbusaren är försvunnen igen och alla har fått order att leta. Men kistan finns inte där, den är långt, långt borta.
På parkeringen utanför tv-huset står den lilla lastbilen med vidöppna bakdörrar. Lastutrymmet gapar tomt.
- Vi måste hitta kistan innan någon annan gör det. Tänk om någon tar på sig dräkten och börjar busa igen!

Sommarskuggan har under flera somrar lurat barn och vuxna i programmet Sommarlov. Den magiska dräkten är ständigt på jakt efter sin utvalda person, om den skulle hitta den så blir Skuggan fulländad! Det får bara inte hända, och det är därför skuggkistan ska låsas in en gång för alla.

Samtidigt sitter Lykke och Isak i staden med utsikt över Danmark. De har läst en ramsa för att locka fram Sommarskuggan. Tänk vad kul det skulle vara om superbusaren dök upp på Isaks kalas i leklandet! Det är åtminstone vad Lykke och Isak tror innan kalaset får besök av den magiska dräkten.

Sommarskuggan är en av SVT:s absolut populäraste karaktärer. Nu kommer äntligen böckerna om barn tv:s främste busare. Härliga, mysrysliga äventyr skrivna av Tina Mackic, som till vardags skriver tv-manus om - just det, Sommarskuggan.

Tina Mackic, Johanna Arpiainen

Sommarskuggan och kalasbuset

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff