bok

Rut & Knut & lilla Tjut

Rut & Knut får en syster

Carin Wirsén

Författare

Stina Wirsén

Illustratör

Beskrivning

2007-09-03
Svenska
3-6

Författare

Carin Wirsén

Illustratör

Stina Wirsén

Wow vilken show! När Rut och Knut och lilla Tjut börjar leka och spela kock-rock blir det fullt ös. Varför inte göra en hel musikshow! Rummet blir en scen full med publik, och plötsligt kommer barnen loss i allsköns låtar: folkvisa, indiskt, opera, hårdrock, schlager, flamenco, rap och country. Carin Wirsén och Stina Wirsén har gjort en färgsprakande, rimglad och "musikmaxad" bilderbok. Alla sångerna finns dessutom på en cd (Gammafon) med härlig musik!

Barnmusik.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2007-09-03

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129665970

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

270

Vikt (kg)

0.333

Bredd (mm)

210

Recensioner

Pressröster om Rut & Knut & lilla Tjut

"Syskontemat är inte något ovanligt i barnlitteraturen, men berättelsen om Rut, Knut och lilla Tjut är så charmig att det inte alls känns uttjatat. När Tjut kryper iväg mot nya äventyr på sista sidan, och Rut och Knut sover utmattade i hennes säng, kan man inte annat än önska att hon ska dyka upp fler gånger."Åsa Johansson, SvD"Lika konsekvent genomförd som tidigare böcker med roliga rim och Stinas typiska skissartade men ack så stilrena figurer. Sparsmakat men uttrycksfullt. Boken fungerar utmärkt för alla som fått eller ska få småsyskon och tar upp både för- och nackdelar, som samhörigheten och rivaliteten."Johanna Hillgren, Hallands Nyheter

 

Alma och Egon: Låna i smyg

Om boken

Idag ska klassen åka skridskor. Det är det bästa Alma vet men hon har inga! Hennes är alldeles för små. Då berättar Egon att det finns en massa kvarglömda saker hos vaktis, och kanske, kanske finns det ett par skridskor till Alma där.

Och visst finns det skridskor hos vaktis, men om Alma ska kunna ta dem måste hon ju säga att det är hennes ...

Carin Wirsén är mästare på att skildra barns vardag och olika dilemman som de ställs inför. I denna åttonde del i serien om Alma & Egon handlar det om "mitt eller ditt?". Wirséns lättlästa text blir tillsammans med Karin Holmströms underbart färgglada och detaljrika bilder, en både spännande och rolig historia som är lätt att känna igen sig i.

Boken ingår i Rabén & Sjögrens lättläst-serie med böcker för nybörjarläsarna. Lite text med läsvänlig typografi, omväxlande pratbubblor med versal text och färgstarka bilder skapar roliga böcker som verkligen lockar till läsning!

Carin Wirsén, Karin Holmström

Alma och Egon: Låna i smyg

 

Supershow med Rut & Knut & lilla Tjut

Om boken

Läs, rimma och njut med gruvliga Lilla Tjut! Vi har väntat länge på en syskonbok men nu har den äntligen kommit! Rut & Knut har fått en lillasyster som heter Tjut! Hon är visserligen både busig, bortskämd och bajsig, men hon är också väldigt gullig. En grymt cool bok med helt underbara rim! Full fart från början är det i den oemotståndliga action-storyn. som börjar redan på sjukhuset där Rut och Knut kollar in Lilla Tjut med återhållna känslor. Blöjor, bad, fruktansvärda tjut blir snart en del av vardagen. Rut och Knut står faktiskt inte ut! Spill och dräll, kladd och klet, inget bordsskick, vilken smet! Men Tjut växer och blir stark, och snart så kan hon åka till en park! Hon äter sand och gungar, men sen är Tjut borta! Aldrig älskar man någon så mycket som när dom varit borta. Men när Tjut får en mycket större present än Rut och Knut är allt tillbaka till det vanliga igen. Vad händer med vår syskonskara? Vi slutar bråka, snälla rara Vi gillar ju oss alla tre en trippelkram! Häng med på det! Stina Wirsén expressiva bilder tar texten vidare, in i de goda, men ibland också uppslitande, syskonrelationerna. Bilderna är proppade med känslor som visar på pricken fångade uttryck för vad det innebär att hitta sin plats som ett syskon bland flera. Rut & Knut är på väg att bli rikskändisar! Nu finns de både på Polarn´& Pyrets T-shirts och i Sagostaden på "Junibacken" på Djurgården i Stockholm. Rut & Knuts sagohus invigdes våren 2004 och intogs blixtsnabbt av den unga publiken som bara älskar det.

Carin Wirsén, Stina Wirsén

Supershow med Rut & Knut & lilla Tjut

Relaterat

Äppelkänslan

Om boken

"Det här är en bilderbok som kommer att bli uppskattad. Av barn för att den hjälper dem att sätta ord på en känsla och av föräldrarna för att den hjälper dem att minnas."
Emelie Ljungberg, Östgöta CorrespondentenÄppelkänslan = saknad + stark kärlekDet börjar så bra, en ledig dag med spel, äpplen och kex. Sen blir det kaffe och mys i soffan. Det är underbart att bli kittlad, att bara få vara tillsammans. Men från ingenstans kommer ”läggdags” och plötsligt tar ilskan över, den mysiga lekstunden förvandlas till bråk. Varför blev det så här? Hur kan man bli så arg när man precis haft det så bra?Ingen kan som Emma och Lisen Adbåge skildra starka känslostormar, dumma bråk men också känslan i att få landa i en mjuk famn när ilskan lagt sig.

Lisen Adbåge, Emma AdBåge

Äppelkänslan