bok

Mardrömsakademien

Mardrömsakademien 1

Dean Lorey

Författare

Beskrivning

2008-03-14
9-12

Författare

Dean Lorey

Spöken i garderoben? Monster under sängen? Trams! De finns ju faktiskt inte i verkligheten.

Det är vad Charlie Benjamin intalar sig när han vaknar om natten. Men, vad gör man om monstret under sängen faktiskt är verkligt?

Charlie Benjamin har alltid varit lite annorlunda. Han kan inte sitta still och hans vilda fantasi är något utöver det vanliga. Han har också en mycket otrevlig vana - han släpper in fruktansvärda mardrömsmonster i vår värld.

Som tur är finns det ett särskilt ställe för sådana som Charlie - Mardrömsakademien, en skola för barn som fått Gåvan. Och det har Charlie - till och med starkare än de andra eleverna. När Charlie av misstag öppnar en portal till Landet Nedan utmanas hans och de nyfunna vännernas krafter till det yttersta. Ska de lyckas hålla mardrömsmonstren borta, eller är det redan för sent ...Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Nightmare Academy

Originalspråk

Svenska

Översättare

Agneta Malmborg

Publiceringsdatum

2008-03-14

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129667295

Antal Sidor

299

Ryggbredd (mm)

26

Höjd (mm)

205

Vikt (kg)

0.561

Bredd (mm)

155

 

Monsterhämnden

Om boken

Vad är det där? sa Violet överraskat just som monstret slet tag i henne och tryckte ner henne i sin stora, stinkande magficka. Sedan försvann det tillbaka in genom portalen, ner i världen nedan.

Sex månader har gått och det är dags för Charlie Benjamin, Violet och Theodore att visa vad de har lärt sig på Mardrömsakademien. Men något går snett. De namnlösa har rest sig igen och den här gången är de RIKTIGT arga. Det ser faktiskt inte alls bra ut, varken för Charlie eller resten av mänskligheten …

Charlie Benjamin har alltid varit lite annorlunda. Han kan inte sitta still och hans vilda fantasi är något utöver det vanliga. Han har också en mycket otrevlig vana - han släpper in fruktansvärda mardrömsmonster i vår värld. Som tur är finns det ett särskilt ställe för sådana som Charlie - Mardrömsakademien, en skola för barn som fått Gåvan. Del två av tre i serien om Charlie och hans vänner och äventyren på Mardrömsakademien.

Dean Lorey

Monsterhämnden

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff