bok

En liten pingvin och hans vänner

Claudine Gévry

Illustratör

Beskrivning

2008-11-17
3-6

Illustratör

Claudine Gévry

Följ med pingvinen och hans vänner till is och snö! I den här räkneboken leker djuren kurragömma. Hitta dem genom att dra och snurra på de dolda sidorna. Vips tittar djuren fram och det blir en rolig lek att räkna dem - från en liten pingvin till tio stiliga späckhuggare!

En annorlunda pekbok som aktiverar barnen. Glada, härliga bilder på alla polardjuren i deras fascinerande miljö.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

One Little Penguin and his Friends

Originalspråk

Svenska

Översättare

Meta Ekberg

Publiceringsdatum

2008-11-17

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129669978

Antal Sidor

10

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

254

Vikt (kg)

0.792

Bredd (mm)

257

 

En liten björn och hennes vänner

Om boken

Björnens alla djurvänner gömmer sig i den här räkneboken. Hitta dem genom att dra och snurra på de dolda sidorna. Vips tittar djuren fram och det blir en rolig lek att räkna dem - från en liten björn till tio surrande bin!

En annorlunda pekbok som aktiverar barnen. Glada, härliga bilder på alla polardjuren i deras fascinerande miljö

Claudine Gévry

En liten björn och hennes vänner

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet