bok

Kroppens mysterier

Håkan Borgström

Författare

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2010-09-20
Svenska
9-12

Författare

Håkan Borgström

Nio kluriga och kuliga frågor om kroppens mysterier får sina svar, rikligt illustrerade med färgfoton.

1. Har tvillingar likadana fingeravtryck?
2. Varför är ett blåmärke blått?
3. Kan man styra drömmar i hypnos?
4. Kan man vara kär i flera?
5. Smittar gäspningar?
6. Kan man odla nya öron i armen?
7. Varför är vi kittliga?
8. Hur smakar en smaklök?
9. Sover kroppen när du sover?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-09-20

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129672954

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

242

Vikt (kg)

0.343

Bredd (mm)

197

Recensioner

www.unt.se

”Här är texterna tilltalande raka och lätta att ta till sig”

 

Naturens mysterier

Om boken

Nio kluriga och kuliga frågor om naturens mysterier får sina svar, rikligt illustrerade med färgfoton. 1. Hur många myror finns det i en myrstack? 2. Kan man gräva sig tvärs igenom jordklotet? 3. Kan vinden lyfta hus? 4. Kan man se på färgen att en kameleont är arg? 5. Andas fiskar i vatten? 6. Jagar köttätande växter? 7. När byter lysmaskar batterier? 8. Hur vet ett frö vad som är upp och ner? 9. Finns vampyrer på riktigt?

Håkan Borgström

Naturens mysterier

Relaterat

Smarta små upptäcker kroppen

Om boken

Smarta små upptäcker kroppen är en lekfull och kul kroppsbok som svarar på massor av frågor om hur kroppen funkar. Den berättar enkelt och konkret och ur ett barnperspektiv om vad kroppen kan, hur skelettet ser ut, varför vi har hår, vad en doft eller en smak är och annat spännande och superviktigt. Här kan man testa roliga kroppstrix, kolla att den blinda fläcken verkligen gör oss (delvis) blinda, tillverka "ett öra", undersöka om man vet namnen på viktiga kroppsdelar och prata om vad man gillar att äta och varför. Man får också veta hur det är att bli jättekär, varför man får bulor och blåmärken när man slår sig och hur vansinnigt mycket det kliar när man fått huvudlöss. Man hittar goda råd för att hålla sig frisk och pigg, och får möjlighet räkna hur många mjölktänder man ska få - men också läsa om varför man tappar varenda en.Man får möta klass 1 Rönnen, med Hedda, som ska få ett syskon, och bland annat få lite koll på DNA (som inte betyder Den Nakna Apan!) och på hur fantastiskt och underbart det är att vi alla är olika.Medverkande: Charlotte Ramel, Kristian Hallberg, Emma Adbåge, Lisen Adbåge, Grethe Rottböll, Eva Staaf, Lena Sjöberg, Maria Jönsson, Björn Bergenholtz, Lena Sjöberg, Pernilla Stalfelt, Ulf Stark, Kamila Slocinska, Martina Wagner, Jesús Verona med flera.Detta är den tredje och efterlängtade delen i serien Smarta små. Tidigare titlar i serien är Smarta små upptäcker naturen och Smarta små upptäcker skolan.

Smarta små upptäcker kroppen

Hos tandläkaren med Bolibompa-draken!

Om boken

Barnens älsklingsdrake har tappat sin ena huggtand! Då gäller det att skynda sig till tandläkaren. På mottagningen finns mycket spännande att upptäcka - och Bolibompa-draken hjälper gärna tandläkaren ... Fjärde, roliga boken om den populära draken. Böckerna om Bolibompa-draken har kommit för att stanna. Den sympatiska draken upptäcker världen på sitt eget sätt, på barnens nivå. Här bjuds på känslor, både allvarliga och komiska situationer och här finns nyttiga fakta. Och allt gestaltas med värme, humor och schvung av författaren Mats Wänblad och illustratören Micaela Favilla. I den fjärde Bolibompa-boken är det dags för tandborstning hemma hos draken. Det gäller att borsta noga. Först den ena tanden - å, vad den blänker och glänser! - sen den andra … Men vad nu? Den andra tanden finns inte på plats! Som tur är hittar draken sin tand och går resolut med den till tandläkaren. Och på tandläkarmottagningen finns det förstås mycket spännande att uppleva. Draken är inte den enda patienten - den får snällt vänta på sin tur. Och när det är dags för Bolibompa-draken att bli undersökt så kan man nog märka att tandläkaren inte är så van vid drakpatienter … Men hon hjälper draken på bästa sätt. Och draken hjälper gärna till att få alla barnen att trivas hos tandläkaren! Vilken perfekt introduktion till ett tandläkarbesök! Den här boken har en varm och kul berättelse samtidigt som den innehåller massor med fakta om hur det går till hos tandläkaren. Bolibompa-draken i högform!

Mats Wänblad, Micaela Favilla

Hos tandläkaren med Bolibompa-draken!