bok

Kubbes museum

Åshild Kanstad Johnsen

Författare

Beskrivning

2011-09-07
Svenska
3-6

Författare

Åshild Kanstad Johnsen

Kubbes museum
Öppnar: lördag
Hos: Kubbe

Charmig och egensinnig norsk bilderboksdebut!

Kubbe bor långt in i skogen. Han älskar att samla på allt fint som han hittar. Det finns så många skatter där ute, tycker han. Han tar med sig alla skatterna hem och lägger dem i fina lådor. Men en dag är alla lådorna fulla! Vad ska han göra nu? Han ringer till sin snälla kloka farmor. Hon tycker att han ska öppna ett museum.

Att ordna ett museum är väldigt kul, men också väldigt tröttsamt. Efter bara ett par dagar måste han ringa farmor igen ... Museet blir en stor succé - nästan för stor, tycker Kubbe. Tänk om han måste stå i toakö till sin egen toa resten av livet?

En tänkvärd och humoristisk berättelse om skattsamlaren i oss alla. Åshild Kanstad Johnsen berättar träffsäkert och hennes bilder har sin egen tuffa, unika stil. En klockren debutant.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Kubbe lager museum

Originalspråk

Norska

Översättare

Suzanne Öhman

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2011-09-07

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129678260

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

290

Vikt (kg)

0.398

Bredd (mm)

210

Recensioner

”Bedårande och grafiska bilder” / Norra Västerbotten

"En härlig bilderbok med bedårande och grafiska bilder, massor av detaljer och utsökta val av färger. Kubbes museum får oss läsare att känna nyfikenhet och vilja upptäcka och samla saker."Anna Hällgren, Norra Västerbotten

”Skaparglädjen smittar av sig till läsaren” /Södermanlands Nyheter

”Kubbes museum är en humoristisk och under fundig betraktelse över samlandetslyckokänslor och veder mödor. /.../ Kubbe må vara en stubbe, men han är också en tänkande liten figur som det är lätt att tycka om.Norska Åshild Kanstad Johnsen måste ha haft fantatiskt roligt när hon skapathans detaljrika värld. Den skaparglädjen smittar av sig till läsaren som hela tiden kanhitta nya finurligheter i de skojiga och innehållsrika bilderna."Södermanlands Nyheter, Kattis Streberg

”Får verkligen liv med hennes penna” /Hallandsposten

"Den norska debutanten Åshild Kanstad Johnsen fångar problemet på ett underfundigt sätt och får dessutom in ett återvinningsstänkande. Kubbe verkar först vara en ovanligt träig huvudfigur, men han får verkligen liv med hennes penna." Hallandsposten

”Om att se möjligheter” /Nerikes Allehanda

"Få konstnärer och barnboksförfattare lyckas nå både barn och vuxna på samma gång. Ännu färre lyckas med konststycket att faktiskt berätta något väsentligt om livets tillkortakommanden och rikedomar för både barnet och den vuxna.Jag vågar dock påstå att Åshild Kanstad Johnsen lyckas med båda uppdragen i sin bok om Kubbes museum. /.../Kubbes museum är en bok som handlar om att se möjligheter istället för omöjligheter."Daniel Alsarve, Nerikes Allehanda

”Åshild Kanstad Johnsens text och bild utgör helt klart en annorlunda helhet” /Barnboksprat

annasresa.blogspot.com

”Smått fantastiska i sin enkelhet”

"Bilderna i boken är smått fantastiska i sin enkelhet. Man kan titta på dem länge och hel tiden hitta nya detaljer och gömda figurer. Vi läser och läser om. Kan det bli bättre betyg? Kubbe barnens idol just nu. Och söt är han också!"Annas resa

 

Kubbes musikspektakel

Om boken

Kubbe är tillbaka! 2011 kom Kubbes museum där han samlade skatter till sitt eget museum, en debutbilderbok som gjorde stor succé. Den nya boken om Kubbe handlar om kärleken till musiken, för Kubbe ÄLSKAR musik!

Kubbe har fått en plats i blåsorkestern. Han väljer trumpet som sitt instrument, och nu är det bara att sätta igång och öva inför den stora konserten. Kubbe har bara ett litet problem: han kan inte läsa noter! De ser mest ut som fåglar på en telefontråd, tycker han. Därför låtsas han bara spela när dirigenten ser på, men egentligen ger han inte ett endaste ljud ifrån sig ... Och det går bra, ända tills Kubbe ska spela solo.

Dirigenten har ett stort ego, och han är besatt av att vinna pokaler. Ja, en okänsligare orkesterledare får man leta efter! Kubbes kompis Gran kallas han till exempel alltid för Furu. Men dirigenten är extra ambitiös å Kubbes vägnar, eftersom Kubbes farmor en gång i tiden var orkesterns megastjärna.
Nu låtsasspelar Kubbe så bra, och orkesterkompisen Elsa täcker upp för honom under repetitionerna med sitt trumpetspel. Det verkar som om Kubbe har ärvt farmors talang, tycker dirigenten och utser alltså Kubbe till solist. Men Kubbe kan ju inte spela! Det slutar med att både han, Gran och Elsa blir utkastade från orkestern!

Hemma hos farmor bjuds det på tröstbullar och varm choklad. Och när Kubbe diskar efter maten märker han att man kan göra ljud med disken! Ja, man kan spela musik utan traditionella instrument! Kubbe ger sig ut i huset på jakt efter prylar som kan bli nya instrument. Efter några timmar har de fixat en helt egen orkester ute i trädgården. Och vilken konsert det blir! Alla är där!

En ny, generös och humoristisk Kubbebok med roliga, detaljrika bilder. Vilket härligt musikspektakel!

Åshild Kanstad Johnsen

Kubbes musikspektakel

Relaterat

Katterna som försvann

Om boken

Var katten är katterna?
En dag när farbrorn gick ut med soporna glömde han att stänga ytterdörren. När han kom tillbaka hade hans fem katter smitit ut! Den svarta, den vita, den gråa, den röda och den mittemellan. Allihop hade sprungit bort. Farbrorn ringde genast till polisen. Att hitta sånt som försvunnit är det poliser gör mest och bäst! Nästan, i alla fall ...En titta-hitta-bok full av roliga och kluriga detaljer. Leta i bilderna och se om du kan hjälpa de förvirrade poliserna att hitta de försvunna katterna!Björn Bergenholtz är en av våra största barnboksskapare. Han har gjort sig känd för sina makalösa bilder och berättelser som alltid innehåller en stor portion humor och finurlighet.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Katterna som försvann