bok

Lamm på rymmen

Chris Monroe

Författare

Beskrivning

2011-09-15
Svenska
3-6

Författare

Chris Monroe

Rocky och Blossom vill ha kul!

Rocky och Blossom vill inte stanna hos sina 147 lammkompisar. De försöker rymma sin väg precis varenda dag. Ängen uppe på berget ser ju så spännande ut, full av mumsig klöver.

Men fårhunden Murphy tänker inte släppa iväg dem. Rocky och Blossom har gjort en del dumma saker genom åren. Och uppe på berget lurar många faror!
Härlig humor i text och bild av författaren och illustratören till Verktygsapan.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Sneaky Sheep

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2011-09-15

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129679052

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

287

Vikt (kg)

0.446

Bredd (mm)

242

Recensioner

”Monroe lyckas kombinera det söta med det uppkäftiga och vända upp och ner på förväntade djurklichéer.” / Marie Peterson, Icakuriren

”Roligt, helt enkelt.” / SvD

"I det stora hela imponerar 'Lamm på rymmen', och då inte endast med uppkäftig attityd,utan framför allt med snygga bildlösningar. /.../ Rocky och Blossom excellerari bristande konsekvensanalys. Det är befriande irrationellt. Roligt, helt enkelt."Per Israelson, Svenska Dagbaldet

”Berättar sin humoristiska historia med serieliknande rutor” / Borås Tidning

"Författaren och bildmakaren berättar sin humoristiska historia med serieliknande rutor, helsidesbilder, hel text och inskjutna fraser i bilden."Eva Wahlström, Borås Tidning

”Både roliga och charmiga” / Kattis Streberg, Södermanlands Nyheter

"Hans lamm är två små tuffingar med mycket attityd och de serieinspirerade illustrationerna både roliga och charmiga. Det här är en bilderbok som snarare uppmuntrar till upptäcksfärder, än avskräcker."Kattis Streberg, Södermanlands Nyheter

 

Verktygsapan och semestersabotören

Om boken

Chico Bom Bom är på väg till ett badhotell för att hjälpa sin vän Konrad och hans farbror Bill. Det kom ett nödrop per vykort: Saker går sönder. Var snäll kom snabbt! P.S. Vi kan surfa om du vill. Vågorna är kanon här!

Så Chico är förstås beredd med sitt snickarbälte fullt med verktyg som kugge, duggetugge, rörmokarspackel, gojs, rörofon, yttepyttetänger, vaskare, plaskare, rafsare och tuggummi.
På vägen får Chico rycka in och laga punkterade däck och krånglande läsktunnor. Men när han kommer till stranden och semesteranläggningen får han verkligen något att bita i! För det är något mysko på gång. Saker och ting går sönder. Överallt!

Chico Bom Bom sätter igång att laga det trasiga, men samtidigt går nya saker sönder. Han börjar samla ledtrådar, för om han inte lyckas få stopp på sabotören så får han ju aldrig tid att surfa! Chico hittar fler och fler ledtrådar och till slut kan han lösa mysteriet.

Verktygsapan och semestersabotören är härlig högläsning - en bilderbok att frossa i. Chico Bom Bom löser det spännande mysteriet galant. Och bilderna är fantasifulla, kul och knasiga med massor av detaljer att upptäcka.

Chris Monroe, Chris Monroe

Verktygsapan och semestersabotören

Relaterat

Äppelkänslan

Om boken

"Det här är en bilderbok som kommer att bli uppskattad. Av barn för att den hjälper dem att sätta ord på en känsla och av föräldrarna för att den hjälper dem att minnas."
Emelie Ljungberg, Östgöta CorrespondentenÄppelkänslan = saknad + stark kärlekDet börjar så bra, en ledig dag med spel, äpplen och kex. Sen blir det kaffe och mys i soffan. Det är underbart att bli kittlad, att bara få vara tillsammans. Men från ingenstans kommer ”läggdags” och plötsligt tar ilskan över, den mysiga lekstunden förvandlas till bråk. Varför blev det så här? Hur kan man bli så arg när man precis haft det så bra?Ingen kan som Emma och Lisen Adbåge skildra starka känslostormar, dumma bråk men också känslan i att få landa i en mjuk famn när ilskan lagt sig.

Lisen Adbåge, Emma AdBåge

Äppelkänslan