bok

Sture är bilmekaniker

William Bee

Författare

William Bee

Illustratör

Beskrivning

2014-06-09
Svenska
0-3

Författare

William Bee

Illustratör

William Bee

Nu är Sture bilmekaniker och kan hjälpa alla kompisar med deras bilar. Ibland är det enkelt, som att tanka Sonjas röda sportbil, men ibland tar det lite längre tid. Åkes bil har fått punktering och Sture måste byta däck. Och när Majas bil fått motorstopp måste Sture köra ut med sin bärgningsbil och ta hennes bil på släp till verkstaden. Men det mesta fixar Sture på nolltid! Lite stressigt blir det allt för Sture och det är skönt att avsluta dagen med en kopp te och ett varmt bad.

Kul, grafiskt snygg och engagerande bilderbok med faktainslag för de minsta.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originaltitel

Stanley's garage

Originalspråk

Engelska

Översättare

Susanna Hellsing

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-06-09

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129691603

Antal Sidor

31

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

228

Vikt (kg)

0.384

Bredd (mm)

225

 

Världens bästa monster

Om boken

Albert tycker att Sidney är världens bästa monster. Och i dag ska han bevisa det! Han har nämligen anmält Sidney till Världens bästa monster-tävlingen. Och Sidney ska verkligen försöka att göra sitt allra bästa!

Tävlingen består av fem deltävlingar. Det gäller för monstren att ha de hårigaste vårtorna, kunna sväva högst i luften, ha flest parasiter, stink-prutta värst och ha den allra hetaste andedräkten.

Kaos och panik utbryter på tävlingen. Sidney får inte så värst många poäng. Han har bara några små fräknar i stället för vårtor, för Albert badar honom varannan dag. Och när Sidney försöker sväva i luften håller han sig så nära marken att hans fötter aldrig lyfter från golvet, för han har ju sån höjdskräck! Sidney har bara två parasiter, Stan och Ollie, som dessutom råkar vara på semester. Och när han ska prutta blir det bara en sockersöt liten suck, eftersom han lever på kex och sockerkaka ... Och hans andedräkt förmår nätt och jämnt värma en prinskorv.

Just den dagen sätts ett nytt lägsta-rekord av Sidney. Lägsta poängen på hundra år! Men när Albert tänker efter känner han sig ändå rätt nöjd. För vem vill egentligen ha ett hårigt, högtflygande, parasitfyllt, stinkande, eldsprutande monster - när man kan ha Sidney? Han är ju Alberts bästa vän, så kramvänlig och underbar, och han luktar dessutom gott!

William Bee, Kate Hindley

Världens bästa monster

 

Relaterat