bok

Kom till Lukas

Akin Düzakin

Författare

Akin Düzakin

Illustratör

Beskrivning

2009-07-13
3-6

Författare

Akin Düzakin

Illustratör

Akin Düzakin

Lukas fyller år och ska ha ett stort födelsedagskalas med många gäster. Först kommer farbror Per, sen kommer farmor, faster och kusinerna. Men innan kalaset kan börja vill Lukas veta hur hans gäster reste, hur de kom till hans kalas. Bil, båt, buss eller flyg?

Farbror Per kom i sin blåa sportbil, farmor åkte tåg, faster Ellen åkte flygplan, kusinerna åkte minibuss med släp. I klara, färgstarka bilder får vi följa hur Lukas gäster reste till kalaset.

Till slut, när alla gäster är på plats, kan den stora festen börja. Det blir den bästa födelsedagsfest som Lukas har haft.

Kom till Lukas är en smart och rolig bok för de yngsta som gillar bilar, bussar, flygplan, tåg och andra spännande fordon.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Kom til Lukas

Originalspråk

Norska

Översättare

Moa Brunnberg

Publiceringsdatum

2009-07-13

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789173770460

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

237

Vikt (kg)

0.29

Bredd (mm)

202

 

Kom till Lukas

Om boken

Lukas fyller år och ska ha ett stort födelsedagskalas med många gäster. Först kommer farbror Per, sen kommer farmor, faster och kusinerna. Men innan kalaset kan börja vill Lukas veta hur hans gäster reste, hur de kom till hans kalas. Bil, båt, buss eller flyg? Farbror Per kom i sin blåa sportbil, farmor åkte tåg, faster Ellen åkte flygplan, kusinerna åkte minibuss med släp. I klara, färgstarka bilder får vi följa hur Lukas gäster reste till kalaset. Till slut, när alla gäster är på plats, kan den stora festen börja. Det blir den bästa födelsedagsfest som Lukas har haft. Kom till Lukas är en smart och rolig bok för de yngsta som gillar bilar, bussar, flygplan, tåg och andra spännande fordon.

Akin Düzakin, Akin Düzakin

Kom till Lukas

 

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet