Emma Frey-Skött

Foto av:

Lina Eidenmo

Emma Frey-Skött är född 1972 och debuterade 2015 med sin lättlästa bok Sveket (Nypon förlag). Hon har sedan dess främst skrivit ett antal lättlästa barn- och ungdomsböcker för olika lättläst förlag. Emma skriver främst om vänskap och kärlek men har även skrivit skräckboken Ögat: tretton korta skräckhistorier (LL-förlaget 2018). Vad gäller skräck är detta ett av Emmas största intressen. Hon blir drömmig av Hans Arnolds skräckillustrationer och hennes favoritmonster är zombies. Emma ingår i det kvinnliga skräcknätverket Vagina Dentata och till vardags arbetar hon som förläggare i svenska på Natur & Kultur.

Relaterat

Skräxikon

Om boken

Vill du veta hur ett hjärta sätts i sken eller hur en zombie ska avrättas? Då har du hittat rätt! I den här boken har vi samlat dödsnödvändig information om världens otäckaste genre - SKRÄCK. Vi tar pulsen på de bästa monstren, skräckfilmerna, serierna och horrorböckerna. Vi lär dig hur kroppen reagerar på rädsla och bäst av allt: vi delar med oss av våra bästa tips och skräckupplevelser till dig. Boken är både ett slags uppslagsverk för den som vill veta det allra viktigaste och en blodisande källa till det bästa inom genren. Välkommen ner i avgrunden!
Skräxikon är en best-of-skräck-samling, noggrant utvald och nedtecknad av skräckfantasterna Madeleine Bäck och Emma Frey-Skött, och illustrerad av Lina Blixt.

Emma Frey-Skött, Madeleine Bäck, Lina Blixt

Skräxikon

Relaterade artiklar

Den optimala skräckguiden

Vill du veta hur ett hjärta sätts i sken eller hur en zombie ska avrättas? Då har du hittat rätt! I den här boken har vi samlat dödsnödvändig information om världens otäckaste genre – SKRÄCK. Skräxikon är en best-of-skräck-samling, noggrant utvald och nedtecknad av Madeleine Bäck och Emma Frey-Skött, och illustrerad av Lina Blixt.