Emma Vestman

Foto av:

Olle Melkerhed

Emma Vestman (född 1993) kommer från Umeå, där också hennes debutbok Kär på riktigt? utspelar sig. Hon bor i Sundsvall där hon arbetar som bibliotekarie.

Relaterat

Kär på riktigt?

Om boken

När Ludvig börjar i Nellies klass blir de kompisar nästan direkt. De gillar precis samma saker - att prata om böcker, spela tv-spel, kolla på film och låta fantasin spinna iväg i lekar där de förvandlas till alver, pirater eller spioner. Med Ludvig är det inte alls som med Nellies andra kompisar, som plötsligt bara vill prata om killar och kyssar och kärlek.
Det känns så himla bra i magen, så när Alice börjar tjata om att Nellie borde fråga chans på Ludvig, låter hon sig övertalas. Det kanske är kärlek när det känns så här? Kanske är de mer än bara vänner?Kär på riktigt? handlar om att vara mitt emellan barn och tonåring, om den fina linjen mellan vänskap och kärlek och att man aldrig blir för stor för att leka."Emma Vestman navigerar lyhört bland ungas skiftande intressen för Beyoncé och lajv. Men även bland vanskligheter som sjukdom, oärlighet och ångest. Hon visar stor inlevelse i ungas världar ochkaraktärerna är trovärdiga och ofta komplexa. Emma Vestman har ett lättflytande språk som beskriver den dramatik som kan pågå i en tolvårings liv." BTJ om Kär på riktigt?

Emma Vestman

Kär på riktigt?

Relaterade artiklar

Bara vänner?

Emma Vestman debuterar med en charmig och vardagsnära berättelse om kärlek och vänskap och tiden mellan barn och tonår.