Författarskola

Läs mer

Är du mellan 16 och 22 år och gillar att skriva? Kanske drömmer du om att bli författare? Ansök till vår författarskola!

Våren 2024 arrangerar vi på Rabén & Sjögren en kostnadsfri författarskola för cirka femton deltagare i åldern 16–22 år. Vi ser gärna sökanden från Stockholms förorter och Södertälje. 

Lär dig mer om skrivprocessen och hur arbetet på ett förlag går till, få inspiration och verktyg från såväl författare som förlagsmedarbetare. Varje deltagare skriver varsin kortare text med möjlighet att få den publicerad i en antologi för unga vuxna som Rabén & Sjögren ger ut våren 2025. Det kan vara en novell, poesi eller en låttext. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare är författaren och dramatikern Seluah Alsaati. Under kursen får du som deltagare också möta andra författare och förlagsmedarbetare som föreläser och inspirerar.

Var?

Norstedts förlagshus, Tryckerigatan 4 på Riddarholmen (T-bana Gamla stan)

När?

Kursen ges under perioden mars till maj, främst på vardagar, sen eftermiddag/tidig kväll. 

Mer information om exakta datum och tid kommer.

Hur?

6–8 kurstillfällen/workshops (ca 1 kurstillfälle varannan vecka).

Vid varje kurstillfälle avsätts tid för det egna skrivandet. 

Fika/mackor och SL-biljetter ingår.

Ansök senast den 31 januari 2024

Skicka ett mail till forfattarskola@rabensjogren.se där du skriver några rader om varför du vill vara med och berättar kort om dig själv!

Ange även uppgifterna nedan i ditt mail:

För- och efternamn

Postadress (Gata, Postnummer, Ort)

Ålder

Mailadress

Telefonnummer

Sista ansökningsdag är 31 januari. Begränsat antal platser.

Bokförlaget Rabén & Sjögren är Sveriges ledande barnboksförlag, med en bred utgivning för alla åldrar upp till unga vuxna. Det grundades 1941 av Hans Rabén och Carl-Olof Sjögren. Kanske är förlaget mest känt för att ha gett ut Astrid Lindgrens alla böcker. Astrid Lindgren var också anställd som redaktör och ansvarig för barnboksavdelningen mellan 1946 och 1970.

Seluah Alsaati. Fotograf Fred Miller.