Fredde Granberg

Foto av:

Kajsa Göransson

Fredde Granberg, född 1970, inledde sin tv-karriär på 1990-talet och har sedan dess medverkat i och producerat en lång rad olika program för barn och unga.

Han har både producerat och skrivit manus till tv-serien Familjen Rysberg. Tillsammans med Peter Settman skapade han karaktärerna Ronny och Ragge, och han ligger också bakom program som Hem till Midgård, Dr Mugg och SVT-julkalendrarna Barna Hedenhös uppfinner julen och Panik i tomteverkstan. Fredde Granberg har också skrivit bokserierna Dr Mugg och Elak & Pucko.

Relaterat

Dracula checkar in

Om boken

Familjen Rysberg är inte som andra familjer. De är vampyrer! Familjen har lämnat Transsylvanien för att bo bland människorna och nu driver pappa Drak-Olle och mamma Bettan ett hotell där de också bor tillsammans med dottern Vampyrella och adoptivsonen Uffe som är varulv.
Men det är inte alltid så lätt att vara en skräckvarelse i den vanliga världen. En dag kommer självaste greve Dracula till hotellet för att ha konferens med vampyrrådet. Drak-Olle, som är ett stort fan, vill gärna imponera på sin berömda gäst, men det dröjer inte länge innan han har trasslat in sig i en härva av lögner ...Dracula checkar in är första delen i den nya serien om familjen Rysberg, känd från SVT. Med skruvad humor, roliga illustrationer och välbekanta karaktärer bjuder den på rysligt rolig läsning för hela familjen – en kapitelbok att läsa själv eller högt tillsammans.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Dracula checkar in