Fredde Granberg

Foto av:

Kajsa Göransson

Fredde Granberg, född 1970, inledde sin tv-karriär på 1990-talet och har sedan dess medverkat i och producerat en lång rad olika program för barn och unga.

Han har både producerat och skrivit manus till tv-serien Familjen Rysberg. Tillsammans med Peter Settman skapade han karaktärerna Ronny och Ragge, och han ligger också bakom program som Hem till Midgård, Dr Mugg och SVT-julkalendrarna Barna Hedenhös uppfinner julen och Panik i tomteverkstan. Fredde Granberg har också skrivit bokserierna Dr Mugg och Elak & Pucko.

Relaterat

Dracula checkar in

Om boken

Familjen Rysberg är inte som andra familjer. De är vampyrer! Familjen har lämnat Transsylvanien för att bo bland människorna och nu driver pappa Drak-Olle och mamma Bettan ett hotell där de också bor tillsammans med dottern Vampyrella och adoptivsonen Uffe som är varulv.
Men det är inte alltid så lätt att vara en skräckvarelse i den vanliga världen. En dag kommer självaste greve Dracula till hotellet för att ha konferens med vampyrrådet. Drak-Olle, som är ett stort fan, vill gärna imponera på sin berömda gäst, men det dröjer inte länge innan han har trasslat in sig i en härva av lögner ...Dracula checkar in är första delen i den nya serien om familjen Rysberg, känd från SVT. Med skruvad humor, roliga illustrationer och välbekanta karaktärer bjuder den på rysligt rolig läsning för hela familjen – en kapitelbok att läsa själv eller högt tillsammans.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Dracula checkar in

Relaterade artiklar

Favoritfamiljen från tv får egen bokserie!

Mellan 2015 och 2019 visades den oerhört populära tv-serien om Familjen Rysberg på SVT och 2016 vann den Kristallen för Bästa barnprogram. Nu är de älskade karaktärerna från tv-serien är tillbaka, men nu i bokform av skaparen Fredde Granberg och illustratören Mikael Riesbeck. "Dracula checkar in" är den första delen i en kommande serie om den rysligt roliga vampyrfamiljen.