bok

Dödelsedagskalaset

Fredde Granberg

Författare

Mikael Riesebeck

Illustratör

Beskrivning

2024-04-23
Svenska
6-9

Författare

Fredde Granberg

Illustratör

Mikael Riesebeck

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Mediekontakt

Jenny Edh-Jansen

Det ska bli kalas hemma hos familjen Rysberg. Drak-Olles zombiepolare Raaalf firar nämligen sin 445:e dödelsedag. Men det ska inte bli någon vild fest utan ett lugnt och stillsamt firande, har Drak-Olle lovat Bettan. Bara Raaalfs närmaste släktingar är bjudna. Men plötsligt ramlar den ena ruttna zombien efter den andra in på hotellet, och de sprider både stank och lösa kroppsdelar omkring sig. När zombierna dessutom börjar bli sugna på människohjärna måste vampyrfamiljen försöka få stopp på Raaalfs party – innan det urartar i en regelrätt zombieinvasion!

Dödelsedagskalaset är den tredje fristående boken om vampyrfamiljen Rysberg, känd från SVT. Med skruvad humor, roliga illustrationer och välbekanta karaktärer bjuder den på rysligt rolig läsning för hela familjen – en kapitelbok att läsa själv eller högt tillsammans.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Serie

Familjen Rysberg

Publiceringsdatum

2024-04-23

Läsordning

3

Produktion

Papper

Arctic matt

Miljömärkning

Ja

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129746396

Antal Sidor

110

Hållbarhet

 

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad

Dracula checkar in

Om boken

Familjen Rysberg är inte som andra familjer. De är vampyrer! Familjen har lämnat Transsylvanien för att bo bland människorna och nu driver pappa Drak-Olle och mamma Bettan ett hotell där de också bor tillsammans med dottern Vampyrella och adoptivsonen Uffe som är varulv.
Men det är inte alltid så lätt att vara en skräckvarelse i den vanliga världen. En dag kommer självaste greve Dracula till hotellet för att ha konferens med vampyrrådet. Drak-Olle, som är ett stort fan, vill gärna imponera på sin berömda gäst, men det dröjer inte länge innan han har trasslat in sig i en härva av lögner ...Dracula checkar in är första delen i den nya serien om familjen Rysberg, känd från SVT. Med skruvad humor, roliga illustrationer och välbekanta karaktärer bjuder den på rysligt rolig läsning för hela familjen – en kapitelbok att läsa själv eller högt tillsammans.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Dracula checkar in

 

 

Relaterat