Jenny Holmqvist

Foto av:

Ida Borg

Jenny Holmqvist är född 1984 och uppväxt i Västergötland, men bor idag i Stockholm. Hon har bland annat studerat på Biskops-Arnös författarskola och gett ut romanen Drift (2021), bilderboken Den stora lämningen (2022) samt romanen Strålarna (2024). Vid sidan av sitt skrivande arbetar hon som grafisk formgivare.

Relaterat

Vi går upp i snömolnet

Om boken

När Grisen, Bebis och jag vaknade en morgon var det något som var annorlunda. Det var nåt med ljuset, eller luften. Grisen trodde det var mjöl. Men det var det ju inte. Det där är snöflingor, sa jag. Det var fint. Men vad skulle man ha det till? Vi diskuterade. Bebis tyckte att vi skulle gå upp i snömolnet. Det tyckte Grisen och jag också, så vi tog på oss ytterkläderna och gick ut. Men hur går man egentligen upp i ett snömoln?
Vi går upp i snömolnet är en absurt humoristisk berättelse om en påhittig och driftig trio som ger sig ut på ett vintrigt äventyr, inramat av den första snöns magi. Jenny Holmqvist har tidigare skrivit två vuxenromaner och bilderboken Den stora lämningen. Bilderna är skapade av Per Gustavsson, en av Sveriges mest omtyckta och anlitade illustratörer.

Jenny Holmqvist, Per Gustavsson

Vi går upp i snömolnet