Johanna Solberger

Foto av:

Helena Christerdotter

Johanna Solberger bor i Karlstad och arbetar som barnbibliotekarie. Johanna älskar djur, har själv en katt och är ansvarig för en verksamhet med läshundar, där barn med läshinder kan komma till biblioteket och läsa för en specialtränad hund. Den största lögnen är hennes debutbok.

Relaterat

Den största lögnen

Om boken

Noomis syster Lia är försvunnen. Föräldrarna vill inte prata om henne, och hon svarar inte när Noomi ringer. När gymnasiet börjar efter sommarlovet har Noomi ett tydligt mål – att hitta sin syster och övertala henne att komma hem igen. Jakten på Lia leder henne till skolans teatergrupp och Noomi förälskar sig omedelbart i teatern och får vänner där. Vad vännerna inte vet är att Noomi tillhör en strikt kristen församling med hårda regler kring vilka hon får umgås med och på vilket vis.
Snart ljuger Noomi för sina föräldrar och glider allt längre ifrån dem och församlingen. Till slut är hon så intrasslad i lögner att hon har svårt att se vägen ut.Starkt och berörande om att växa upp i en församling med hedersproblematik. Om familj, vänskap och om att tappa bort och hitta sig själv igen. Den största lögnen är Johanna Solbergers debut.

Johanna Solberger

Den största lögnen