Kan man vara kompis med ett monster?

Illustration av:

Sanna Borell

Publicerad:

2022-05-10

Följ med på en färd genom färgsprakande fantasilandskap, där en kurragömmalek med en svårhittad ekorre mynnar ut i en oväntad vänskap. För vänner kan faktiskt finnas där man minst anar det!

Träd in på egen risk! I Farliga skogen bor det bara läskiga varelser. Såna med giftgaddar och coola horn och liknande. Varelser som gillar mörkret och när det blixtrar och åskar. Här är alla tuffa och hårda, ingen känner sig någonsin ledsen eller rädd. Man ägnar sig inte åt att ”leka”. Man brottas! Eller hivar upp varandra i träd. Och att dricka saft tillsammans med vänner kommer inte på fråga. Förresten, det där med "vänner", vad ska det vara bra för? Möjligtvis om man har en liten en, som kan användas som fotpall. Annars är det fullkomligen onödigt. Eller?

Och ja, man kan vara kompis med ett monster.

Bakom Farliga skogen ligger Sanna Borell, som både skrivit och illustrerat.

– Idén uppkom under en workshop. Det som jag gillade med själva idén var humorn och möjligheten att få rita en massa monster och intressanta växter, Sanna Borell.

Inspirationen till bilderna har kommit från många olika håll, som sjuttiotalsbarnböcker och medeltida teckningar av djur.

– Det har varit väldigt roligt att rita den här boken! Jag ville att läsaren skulle få uppleva en ny sorts miljö vid varje bläddring, så jag fick verkligen chansen att använda min fantasi. Jag gillar att illustrationerna är stora och breder ut sig över hela uppslagen. Det har dessutom varit extra kul att få rita sånt som ska vara lite farligt.

Relaterat

Farliga skogen

Om boken

Träd in på egen risk! I Farliga skogen bor det bara läskiga varelser. Såna med giftgaddar och coola horn och liknande. Varelser som gillar mörkret och när det blixtrar och åskar. Här är alla tuffa och hårda, ingen känner sig någonsin ledsen eller rädd. Man ägnar sig inte åt att "leka". Man brottas! Eller hivar upp varandra i träd. Och att dricka saft tillsammans med vänner kommer inte på fråga. Förresten, det där med "vänner", vad ska det vara bra för? Möjligtvis om man har en liten en, som kan användas som fotpall. Annars är det fullkomligen onödigt. Eller?

Följ med på en färd genom färgsprakande fantasilandskap, där en kurragömmalek med en svårhittad ekorre mynnar ut i en oväntad vänskap. För vänner kan faktiskt finnas där man minst anar det!

Sanna Borell, Sanna Borell

Farliga skogen