Kungen av dinopop barnboksdebuterar

Illustration av:

Ola Lindblom

Publicerad:

2022-05-06

Carl-Otto Johansson, mer känd som Pappa Kapsyl, har miljontals streams och över tusen konserter i bagaget. I vår är han trippelaktuell med barnboksdebut, ett nytt album och ett fulltecknat turnéschema. Tillsammans med illustratören Ola Lindblom släpper han Jagad av en T-rex, en fartfylld och rolig bilderbok om Pappa Kapsyls äventyr bland farliga dinosaurier.

– Allt började 2012 sedan när min då fyraåring plötsligt blev tokig i dinosaurier. Jag köpte böcker, filmer och leksaker. Det fanns ett överflöd av dinosaurieprylar för att möta ungarnas intresse, men något saknades. Var fanns alla bra låtar om dinosaurier? säger Carl-Otto Johansson.

Tio år senare är Pappa Kapsyl en av Sveriges mest uppskattade familjeunderhållare med både hyllade skivor och en populär YouTube-kanal på meritlistan. Nu barnboksdebuterar han med Jagad av en T-rex, illustrerad av Ola Lindblom med mycket detaljrikedom och humor. I roliga rim och fartfyllda bilder får vi följa med på jakten som går genom staden och landet, skogen och havet, ända fram till en eldsprutande vulkan. Pappa Kapsyl är nära att ge upp, men då ser han plötsligt något som kan bli räddningen.

Det börjar så trevligt med sång och musik

Men snart blir det varmkorvs-kalabalik

T-rexen kommer med väldiga kliv

Pappa Kapsyl - spring för ditt liv!

Samtidigt släpps Pappa Kapsyls nya skiva Farlig barnmusik och i sommar arrangeras konserter på dinosauriemuseet A World of Dinosaurs i hemstaden Kalmar, följt av en turné i samarbete med Folkets Hus och Parker i höst.

Relaterat

Jagad av en T-Rex

Om boken

Häng med Pappa Kapsyl, känd från YouTube, när han försöker springa ifrån en hungrig T-rex!

Det börjar så trevligt med sång och musik
Men snart blir det varmkorvs-kalabalik
T-rexen kommer med väldiga kliv
Pappa Kapsyl - spring för ditt liv!

Pappa Kapsyl har just köpt en varmkorv när en hungrig T-rex dyker upp och vill sno åt sig den. Pappa Kapsyl flyr, men T-rexen jagar efter!

I roliga rim och fartfyllda bilder får vi följa med på jakten som går genom staden och landet, skogen och havet, ända fram till en eldsprutande vulkan. Pappa Kapsyl är nära att ge upp, men då ser han plötsligt något som kan bli räddningen ...

Pappa Kapsyl är artisten som snabbt blivit en stor barnfavorit! Han turnerar landet runt med sina dinosaurielåtar och har även en populär YouTube-kanal. Illustratören Ola Lindblom arbetar även som bibliotekarie i Oskarshamn.

Carl-Otto Johansson, Pappa Kapsyl , Ola Lindblom

Jagad av en T-Rex

Relaterade artiklar

Svängig ABC-bok för dino-älskarna

Nu kommer ABC-boken med extra klös. I maffiga Dinosauriernas alfabet träffar vi hungriga, snälla, knasiga och ibland lite farliga dinosaurier – en på varje bokstav. Alla fyndigt framställda på rimmad vers av Carl-Otto ”Pappa Kapsyl” Johansson och detaljrikt illustrerade av Ola Lindblom.