Madeleine Bäck

Foto av:

Lina Eidenmo

Madeleine Bäck är skräckförfattare utgiven med spänningstrilogin Vattnet Drar, Jorden Vaknar och Berget Offrar (Natur & Kultur 2016-2019) lättlästskräckisen Lådan (LL-förlaget 2018). Senast aktuell som författare i P1 Dramas Skymningsland, med avsnittet Regnbarn. 

Madeleine älskar Torgny Lindgrens skrönor, Edgar Allen Poes skvallrande hjärta och vampyrerotika. Hon är en av mammorna till Vagina Dentata, ett konstnärsnätverk för kvinnor som skapar skräck och jobbar till vardags som klimatkonsult, inriktning kommunikation och PR.

Relaterat

Skräxikon

Om boken

Vill du veta hur ett hjärta sätts i sken eller hur en zombie ska avrättas? Då har du hittat rätt! I den här boken har vi samlat dödsnödvändig information om världens otäckaste genre - SKRÄCK. Vi tar pulsen på de bästa monstren, skräckfilmerna, serierna och horrorböckerna. Vi lär dig hur kroppen reagerar på rädsla och bäst av allt: vi delar med oss av våra bästa tips och skräckupplevelser till dig. Boken är både ett slags uppslagsverk för den som vill veta det allra viktigaste och en blodisande källa till det bästa inom genren. Välkommen ner i avgrunden!
Skräxikon är en best-of-skräck-samling, noggrant utvald och nedtecknad av skräckfantasterna Madeleine Bäck och Emma Frey-Skött, och illustrerad av Lina Blixt.

Emma Frey-Skött, Madeleine Bäck, Lina Blixt

Skräxikon

Relaterade artiklar

Den optimala skräckguiden

Vill du veta hur ett hjärta sätts i sken eller hur en zombie ska avrättas? Då har du hittat rätt! I den här boken har vi samlat dödsnödvändig information om världens otäckaste genre – SKRÄCK. Skräxikon är en best-of-skräck-samling, noggrant utvald och nedtecknad av Madeleine Bäck och Emma Frey-Skött, och illustrerad av Lina Blixt.