Olof Wretling läser in Emil i Lönneberga

Foto av :

Thron Ullberg

Publicerad:

2023-04-28

60 år av hyss fortsätter att firas! Nu får Astrid Lindgrens älskade berättelser om Emil i Lönneberga nytt liv. Det är komikern och skådespelaren Olof Wretling som läser in och i en stämningsfull och rolig ljudvärld får vi följa med Emil på alla hans upptåg. Hujedamej!

På gården i Katthult lever Emil med sin mamma, pappa, lillasyster Ida, drängen Alfred och pigan Lina. Emil är expert på hyss och då bär det av till Snickerboa! Nu har Olof Wretling fått uppdraget att läsa in de nya ljudböckerna.

– Det är väldigt kul och pirrigt, för dels har man ju vuxit upp med de här berättelserna, och så går det ju inte att komma ifrån att det är Astrid Lindgren som har skrivit de här fantastiska sagorna om Katthult och Lönneberga, säger Olof Wretling och fortsätter:

– Den roligaste karaktären att göra var att få kliva in i Krösamaja, för jag minns själv att när jag var liten så tyckte jag att hon var väldigt spännande. Hon dyker ju upp där i Katthult, ibland på en gärdsgård, ibland så står hon i dörren. Hon känns lite hemlig.

Olof Wretling är komiker, skådespelare, regissör, dramatiker och författare. För svenska folket är han känd som en del av humorgruppen Klungan och Mammas Nya Kille. Han har också haft framträdande roller i flertalet TV-program, bland annat i julkalendern ”Tusen år till julafton”, ”Pappas pengar”, ”Bye Bye Sverige” och ”Bandet och jag”, “Bäst i test” och har röstats fram som värd för Vinter i P1 inte mindre än tio gånger.

Samtliga ljudbokstitlar utkommer den 28 april 2023 och finns att lyssna på hos Storytel och andra ljudbokstjänster:

När Emil skulle dra ut Linas tand

Emil och soppskålen

När lilla Ida skulle göra hyss

Emil med paltsmeten

När Emil hissade upp lilla Ida i flaggstången