Steve Kloves

Foto av:

Hopper Nash

Steve Kloves skrev manus till de sju Harry Potter-filmerna, som baseras på de älskade böckerna av J.K. Rowling. Han har också producerat Fantastiska vidunder och var man hittar dem och Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott, och mer nyligen även Mowgli. Hans övriga meriter inkluderar Nu börjar livet, Wonder Boys, Ondskan är tålmodig och De fantastiska Baker Boys. De två senare har han även regisserat.

Relaterat

Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter

Om boken

Professor Albus Dumbledore vet att Gellert Grindelwald, den mäktiga mörka trollkarlen, är på väg att ta kontroll över den magiska världen. Då Dumbledore inte kan stoppa honom på egen hand tar han hjälp av magizoologen Newt Scamander att leda en djärv grupp av trollkarlar, häxor och en modig mugglarbagare på ett livsfarligt uppdrag. De stöter på gamla och nya vidunder och kommer i närkamp med Grindelwalds allt större följarskara. Men med så mycket satt på spel, hur länge kan Dumbledore stå vid sidan och titta på?
Den tredje boken om Newt Scamander och hans vidunder består av filmmanuset samt unikt bakom kulisserna-material och kommentarer från David Yates, David Hayman, Jude Law, Eddie Redmayne, Colleen Atwood, med flera.

J.K. Rowling, Steve Kloves

Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter