Steve Nyberg

Foto av:

Tove Mörkberg

Steve Nyberg är född 1983 och uppvuxen mitt ute i skogen i Gällstad, Ulricehamns kommun. Sedan följde flytt till Göteborg för studier på universitetet och jobb som spårvagnsförare. Efter en magisterexamen i filmteori och journalistik satte han kurs mot konstnärskap och har därefter gjort det mesta inom grafik och bildkonst.

Nu bor och verkar Steve i Malmö och ägnar sin tid åt serieskapande. Han debuterade 2016 med den dokumentära serieboken Trygga lilla Sverige (Galago) och har sedan dess fortsatt arbeta framför allt inom det dokumentära serieberättandet.

Relaterat

Spårvagnen

Om boken

Följ med på en dag i en spårvagns liv. Följ med in i hytten, undersök alla knappar och spakar. Hur går det till att köra spårvagn och vad händer när det blir stopp i trafiken? Spårvagnen kör runt igenom hela staden och hämtar och lämnar av passagerare efter sitt körschema. Tre olika spårvagnsförare byter av varandra i förarhytten för att trafiken städnigt ska flyta under en hel dag. Förutom att man får se mycket när man kör spårvagn kan man också hjälpa till att ta rätt på borttappade väskor och hjälpa männiksor som åkt fel att hitta hem igen.
Serieskaparen och tidigare spårvagnsföraren Steve Nyberg gör sin första bilderbok. Steve djupdyker i det mytomspunna fordonet, ett litet äventyr i en spårvagns vardag. I slutet av boken finns även en historisk tillbakablick.

Steve Nyberg, Steve Nyberg

Spårvagnen