Svenska djur

Bokserie

Succéserien om djur i svensk natur

Martin Emtenäs och Jonas Källberg har skrivit och illustrerat en serie nyskapande faktaböcker om våra svenska djur. I böckerna kombineras spännande faktatexter med lekfulla illustrationer, snygga symboler och överskådlig grafik. Böckerna låter barnen lära känna fåglar, däggdjur samt grod- och kräldjur. Hur ser de ut, hur stora är de och vad äter de?

Till de tre första böckerna i serien finns det lärarhandledningar som ger tips och inspiration kring hur man kan arbeta med böckerna i skolan. Lärarmaterialet hjälper dig som lärare att på ett lustfyllt sätt knyta an till flera delar i läroplanen inom framförallt NO och Svenska.

Här kan du ladda ner lärarhandledningarna:

test

test2

Martin Emtenäs introducerar bokserien

För att inleda arbetet med böckerna på ett roligt sätt finns en film med författaren där han berättar mer om böckerna. Se klippet HÄR!  

Pysselsidor och quiz

Pyssel

Pyssel

Svenska djur

Affisch

Affisch

Svenska djur

Affisch

Affisch

Svenska djur

Böcker och pysselböcker i serien

Svenska fåglar: ugglor och rovfåglar

Om boken

Nyskapande och spännande faktabok om djur som du känner igen, avbildade som du aldrig sett dom förut. Svenska fåglar: ugglor och rovfåglar – jämför och lär känna 29 arter är en modern faktabok med snygga illustrationer, många symboler och tydlig grafik. Lär känna kattugglan, havsörnen och ormvråken. Hur ser dom ut, hur stora är dom och vad äter dom?
En perfekt bok för såväl nybörjare som nördar.Martin Emtenäs, känd från tv-programmen ”Mitt i naturen” och ”Det stora fågeläventyret”, och illustratören och formgivaren Jonas Källberg tar med dig ut i vår natur, som är full av spännande djur att upptäcka.Läs också: Svenska fåglar, Svenska däggdjur och Svenska grod- och kräldjur

Martin Emtenäs, Jonas Källberg

Svenska fåglar: ugglor och rovfåglar